Kesan Penggunaan Kalimah Allah Dalam Agama Kristian

1 commentsKesan penggunaan nama Allah dalam agama kristian di Malaysia :

1. Mengelirukan generasi muda. Hal ini kerana akan menyebabkan Tuhan dalam agama Islam dan agama kristian adalah Sama.

2. Salah satu jalan menuju ke Pluralisme agama. Sedangkan Pluralisme adalah satu fahaman yang akan menghancurkan autentik agama Islam.

3. Satu bentuk projek "kristianisasi" secara halus. Sama seperti menterjemahkan Bible dalam Bahasa Melayu dan diedarkan kepada masyarakat umum.

4. Agama Islam sebagai agama rasmi dalam perlembagaan Malaysia tercalar dan tidak ada nilai sebab hampir sama dengan agama kristian walaupun hanya penggunaan nama "Allah" dalam beragama.

5. Salah satu konsep dalam menjayakan IFC yang mahu mempersatukan agama dalam satu bentuk trancendental agama.

Pada hakikatnya, kemenangan pihak gereja untuk menggunakan perkataan Allah akan menyebabkan pihak underground akan memudahkan proses kemurtadan secara halus tetapi bersifat gigantik dan besar-besaran.

Penggunaan nama ini juga disokong oleh Anwar Ibrahim yang menyokong Pluralisme agama.
Irene Fernandez yang merupakan tokoh PKR adalah insan yang sangat beriya-iya mahu menggunakan nama Allah dalam agama kristian. PKR telah berjaya dalam konteks mencalar perlembagaan negara yang menjadikan agama Islam sebagai agama rasmi. PKR telah berjaya menjadi agen untuk membantu tertubuhnya transendent agama Pluralisme yang akan membawa agama terpalit menjadi satu agama yang akan boleh diubah-suai oleh undang-undang Humanisme. Hati-Hati !!!!

Sesungguhnya nama Allah itu tinggi, dan tidak boleh direpresentasikan dan diidentitikan kepada sesuatu yang rendah !!!!!!


Emang Da Galileo,
Cairo..

[...]
 
© 2009 | EMANG DA GALILEO |