RANCANGAN ILLUMINATY DAN KAITANNYA DENGAN ANWAR IBRAHIM DAN PKR

0 comments

RANCANGAN ILLUMINATY DAN KAITANNYA DENGAN ANWAR IBRAHIM DAN PKR

Sejarah Illuminaty :
Pertubuhan ini ditubuhkan oleh Adam Weishupt pada tahun 1776M. Beliau yang merupakan salah seorang daripada anggota Freemasonary telah murtad daipada agamanya kristian lalu menubuhkan pertubuhan ini. Sebelum itu, pada tahun 1770M beliau telah didatangi oleh tokoh-tokoh Yahudi Jerman untuk menarik beliau ke dalam sarang Freemasonary. Beliau yang juga sebagai profeser Theology di University Angold Stadt, jerman telah menganut fahaman atheisme.

Perkataan Illuminaty dinisbahkan kepada salah satu daripada kumpulan yahudi iaitu kumpulan Freemasonary yang dianggottai oleh golongan bijaksana Yahudi. Manakala di dalam bahasa arab pula Illuminaty bermaksud al-Nuraniyin. Mereka menamakan Illuminaty sempena nama iblis yang merupakan pemerintah tunggal alam ini.

Pertubuhan ini telah mendapat sokongan daripada Rothschild yang merupakan gedung kewangan yang dikuasai oleh Yahudi. Perkataan illuminaty pula diambil daripada Lucifer (Iblis) yang bererti "Pemegang Cahaya". Beliau membuat helah bahawa dunia ini patut diperintah oleh orang yang benar-benar berwibawa sahaja, maka beliau telah berjaya memujuk lebih kurang dua ribu orang untuk menjadi pelaksana kepada agenda yang telah dirancang olehnya dengan disokong oleh anggota Freemasonary peringkat tinggi. Pengikut-pengikut ini yang memang berkemahiran dalam semua aspek kehidupan telahpun membina markaz-markaz sulit di seluruh dunia yang diberi nama sebagai 'Lodges the Grand orient" untuk melaksanakan apa yang telah dirancang oleh pihak tertinggi (Freemasonary/Zionisme).

Menurut perancangan tersebut, agen-agen Illuminaty perlu melaksanakan perkara tersebut :

1.Gunakan rasuah-rasuah berupa wang dan seks untuk menguasai orang-orang yang telah menduduki tempat-tempat tinggi dalam pelbagai jawatan kerajaan seluruh dunia dan lain-lain bidang usaha manusia. Setelah mereka termasuk dalam perangkap ini maka tundukkan mereka dengan pelbagai "Black-mail (ugutan membocorkan rahsia keaiban) dan ugutan kewangan ataupun ugutan untuk mencederakan tubuh badanya serta orang kesayangannya.

2.Anggota-angota Illuminaty hendaklah menduduki kerusi-kerusi penting di Universiti-universiti dan memujuk pelajar-pelajar yang cemerlang untuk memahami ideology internationalisme (pemerintahan Tunggal). Mereka akan dibekalkan dengan biasiswa untuk menerima latihan dan training di luar negara. Antara markaz training yang dapat dikenal pasti ialah di Gordonstoun (Scotland), Salem ( Germany), dan anavryta (Greece).

3.Orang-orang yang telah terperangkap dan pelajar-pelajar yang telah menerima training hendaklah diletakkan di tempat-tempat yang strategik sebagai agen dalaman di jabatan-jabatan kerajaan. Mereka ini dijadkan sebagai pakar,penasihat dan juga sebagai perunding semoga mereka dapat menasihati orang atasan mengikut polisi-polisi yang telah ditetapkan.

4. Iluminaty hendaklah menguasai surat khabar dan media massa yang lain. Berita dan maklumat hendaklah diputar belitkan supaya goyim mempercayai bahawa dengan pemerintahan Tungal sahaja dapat menyelesaikan segala permasalan yang timbul.

Keempat-empat perancangan ini ada kaitan dengan Anwar Ibrahim dan PKR.

Daripada kesemua rancangan di atas, ia telah pun berlaku di Malaysia.

1. Rancangan pertama iaitu rasuah berupa wang dan seks telahpun dilakukan oleh ahli Parlimen PKR di Perak. Mereka telah melakukan rahsuah seks yang pertama di malaysia secara rasmi dan bertulis.
2. Rancangan yang kedua iaitu anggota Illuminaty hendaklah menduduki kerusi-kerusi penting di Universiti. Sedarkah kita bahawa Anwar Ibrahim adalah salah seorang daripada pensyarah pelawat di Universiti John Hopkins Geogtown. Kredibeliti ini diragukan kerana Anwar tidak mempunyai kelulusan yang spesifek dan releven pun untuk menjawat jawatan tersebut.Jadi, kenapa beliau boleh menjawat jawatan tersebut? Tentu ada kaitan dengan rancangan-rancangan di atas.3. Anwar dan rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat juga menerima Training ketika mereka ke luar negara. malah mereka mendapat banyak tajaan dan dana dari badan-badan NGO antarabangsa yang berpangkalah di New york.

Sedarkah kita bahawa Anwar Ibrahim merupakan bekas Menteri kewangan Malaysia serta mantan Timbalan perdana Menteri Malaysia yang menduduki jawatan tersebut secara cepat?. Tempat beliau berdiri sangat strategik ketika itu. Apakah ada unsur-unsur agen dalaman di jabatan kerajaan ketika beliau menyandang jawatan penting tersebut. Tapi Dr. Mahathir seakan nampak ada perkaitan yang kuat antara Anwar dengan Amerika Syarikat, malah didokong pula dengan sifat "homoseksual" Anwar yang menyebabkan Dr. Mahathir menyingkirkan beliau daripada kabinet pada masa itu. 4. Juga, Sedarkah kita bahawa Anwar mempunyai akhbar sendiri. Beliau mempunyai TV alternatif di Internet. Beliau menggunakan semaksima mungkin media massa di Internet samaada friendster, facebook, blog, jaringan Yahoo Mesengger dan sebagainya untuk memfamouskan diri dan mengeluarkan pelbagai polisi dan retorikanya kepada masyarakat. Jikalau kita membaca blog beliau, beliau tidak lebih hanya sebagai penentang kesemua aspirasi kerajaan walaupun aspirasi itu berguna untuk rakyat. Benda-benda yang sudah lapuk dan tidak bernilaipun dibangkitkan untuk sengaja menongkah arus perdana. Malah banyak unsur-insir fitnah dan separa-benar yang berlegar di laman blog beliau. Terlalu banyak pembohongan dan putar belity fakta yang beliau mainkan hanya untuk mengganggu kestabilan politik di malaysia yang akhirnya menjatuhkan ekonomi Malaysia.

CABANG PERTUBUHAN FREEMASONARY

1.Pertubuhan Illuminaty
2.Pertubuhan B'nai B'rith
3.Pertubuhan Bahaiyah
4.Pertubuhan Kesaksian Yehoba/Yahoo
5.Pertubuhan Kelab Rotary Antarabangsa
6.Pertubuhan Persatuan Dan Kemajuan
7.Pertubuhan Club Lions
8.Pertubuhan Yoga

HUKUM MENYERTAI PERTUBUHAN INI :

1. Lajnah Fatwa Al-azhar As-Syarif mengeluarkan fatwa "HARAM" bagi sesiapa sahaja yang berkecimpung di dalamnya. kerana ia mendatangkan dharurat kepada umat Islam diseluruh dunia.

2.Lajnah Fatwa Fiqhi di makkatul Mukarramah yang diadakan pada 10 syaaban 1398H menfatwakan KAFIR bagi sesiapa yang terlibat secara langsung dengan pertubuhan-pertubuhan tersebut sekiranya dia mengetahui tujuan kewujudan pertubuhan ini.


Rujuk Ikhtirak al-yahudi fi mujtamaat islamiyah-Nasyatuhu wa tatawworuhu. <--buku rujukan

[...]

KAITAN ANTARA ILLUMINATY DAN KOMUNISME

8 comments

KAITAN ANTARA ILLUMINATY DAN KOMUNISME

Kenapa Anwar mendesak kerajaan supaya Chin Peng (Komunisme) balik ke Malaysia? Kenapa Anwar menggunakan alasan "kemanusiaan" sebagai argumentasi relevennya Chin Peng berada di Malaysia. Kenapa Anwar memperjuangkan "ketuanan rakyat"? Sedarkah kita bahawa "ketuanan rakyat" yang beliau laung-laungkan merupakan perjuangan rakyat tanpa kelas "sosialisme" yang juga merupakan cabang yang penting dalam falsafah Komunisme seperti mana yang diperkatakan di dalam Das Capital oleh Karl Marx.

Di sini penulis cuba untuk melihat sejarah sebagai pedoman yang berharga untuk kita di Malaysia. Di bawah ini merupakan sejarah yang telah berlaku yang mempunyai kaitan Illuminaty dengan komunisme.

Pada tahun 1829, Illuminaty telah membuat mesyuarat di bandar New York. Dalam mesyuarat itu, seorang anggota Illuminaty berbangsa Inggeris bernama Wrigt telah memberi cadangan supaya Illuminaty bergabung dengan pertubuhan-pertubuhan Subversif yang lain untuk membentuk satu pertubuhan bersifat international yang diberikan nama "Komunisme". Super Power ini akan mereka gunakan untuk membangkitkan peperangan dan revolusi di masa akan datang.

Cadangan tersebut telah diterima dan mereka mengambil keputusan melantik Clinton Roosevelt, Horace Greely dan Chas Dona untuk mengumpul dana kewangan bagi melaksanakan misi tersebut. Hasil daripada dana tersebut telah digunakan untuk membiayai Karl Marx dan Engel dalam usaha menyiapkan dua buah buku yang bernama "Das Capital" dan "The Communist Manefesto" di Solo, England, Britain.

Diharapakan fahaman komunisme ini dapat menghancurkan sebuah negara. Oleh yang demikian, fahaman ini merupakan anti-thesis kepada kapitalisme. Fahaman Kapitalisme juga sengaja dicipta sebagai thesis kepada block barat. Hal ini kerana agar dua fahaman ini menjadi elemen adu-domba masyarakat dunia. Sememangnya dua fahaman ini iaitu Komunisme dan Kapitalisme sengaja dicipta oleh Yahudi untuk menjajah dunia. Sejak dari dahulu lagi, Yahudi memang suka mengadu domba masyarakat sehingga kaum ini telah mengalami genocide dan menjadi pelarian sehinggalah tahun 1945.

Sejarah kaitan Illuminaty dengan Komunisme :

1. Pada tahun 1972, Parti komunis negeri China yang dipimpin oleh Mao Tze Tung telah melakukan pemberontakan dan berjaya merampas kuasa daripada Chiang Kai Shek yang memimpin Parti Komunis China. Pemberontakan ini telah dirancang dan didalangi oleh agen-agen Illuminaty daripada Russia. Beliau telah menjadikan Negeri China itu berpemerintahan komunis dengan menukarkan namanya menjadi Republik Rakyat China.

2.Pada tahun 1949, agen-agen Illuminaty daripada Amerika Syarikat, Rusia, Perancis dan Great Britain berjaya memecahkan Jerman kepada 2 bahagaian, Jerman Barat dan Jerman Timur. Satu Pro-Komunis dan satu Anti-Komunis.

3.Agen-agen daripada Amerika Syarikat dan Rusia telah membantu Fidel Castro untuk merampas kuasa daripada Presiden Cuba, Batista. Beliau bersama Che Guevara telah melakukan peperangan gerila bersama-sama agen Illuminaty untuk membentuk negara Komunis.

4.Pada tahun 1954, agen-agen Illuminaty daripada Amerika telah membantu Jamal Abd.Nasir untuk menjadi Presiden Mesir. Beliau telah merampas kuasa daripada Raja Farouk dan membubarkan Institusi raja di Mesir. Presiden-presiden Mesir seperti Anwar Sadat dan Husni Mubarak dibantu oleh agen-agen Illuminaty untuk menjadi Presiden Mesir. Seperti yang diketahui pelembagaan Mesir mempunyai sedikit elemen "sosialisme".


Melihat kepada sejarah, Penulis mengambil satu konklusi bahawa cadangan untuk membawa Chin Peng balik ke Malaysia adalah satu jalan strategi untuk menggulingkan kerajaan Islam yang sedia ada. Apabila Chin Peng balik ke Malaysia, idea dan pemikiran beliau ada diserapkan ke dalam parti-parti pembangkang. Tujuannya adalah untuk menggulingkan kerajaan Islam. Alasan "tua" dan "kemanusiaan" yang diargumentasikan oleh Anwar langsung tidak boleh diterima pakai disebabkan orang tua juga mempunyai idea kejahatan yang akan mempengaruhi arus pemikiran sesebuah pakatan itu. Maka, dengan melihat kesan buruk dan akibat daripada fahaman komunisme dan sosialisme ini, meminta Chin Peng balik adalah satu cadangan untuk mengeruhkan keadaan landskap politik di Malaysia. Kedatangan Chin Peng akan lebih mengharu-birukan keadaan semasa disebabkan aliran pemikiran yang dianutinya dapat mengubah Malaysia menjadi negara Republik yang akan menghancurkan kepimpinan Islam.

Sejarah sebenarnya mengajar kita agar tidak jatuh ke dalam lubang yang sama. Semoga kita melihat sejarah dan dapat mengaitkannya dengan fenomena apa yang berlaku di Malaysia. Sesungguhnya sejarah itu akan berulang merujuk mafhum Allah di dalam Al-Quran "Tilka ayyaamu nudawiluha bainan nas"- Begitulah hari-hari yang kami akan putar kemballi di antara manusia. Beruntunglah bagi mereka yang menjadikan sejarah sebagai guru untuk menongkah perjalanan dunia. Wassalam


[...]

Kenapa semua Grand Design Anwar tidak berjaya?

0 commentsKenapa semua Grand Design Anwar GAGAL?.Sudah ketentuan Ilahi!!!

Penulis baru sahaja menerima berita gembira dengan kekalahan Team Erdogan dalam PAS. Kekalahan ini menandakan bahawa segala percaturan yang dibuat oleh Anwar kesemuanya mengalami kegagalan.

Kekalahan Husam Musa menunjukkan ada sinar emas di antara PAS dan UMNO untuk membentuk semacam pakatan strategik untuk membangunkan Ummah Islam Di Malaysia. Semoga ianya menjadi realiti dalam perpaduan Umat Melayu-Islam!

Bukan sekali Anwar mengalami kegagalan. Malah, Sejak dari dahulu lagi apa yang dirancangkan oleh Anwar semuanya tidak menjadi. Kenapa ini selalu berlaku? mungkin ada hikmah yang harus ditelusuri dan difikirkan dalam fenomena ini. Inilah jikalau seseorang itu terlalu bersifat ideal-teorikal dalam pemikirannya sehingga nilai praktikal tidak pernah dilakukan.

Kesemua grand design Anwar gagal. Sejak menjadi mantan Timbalan Perdana Menteri, hanya selangkah sja lagi impian beliau menjadi perdana menteri Malaysia juga akhirnya menemui kegagalan. Anwar dilihat gagal memimpin diri sendiri dengan menyalahi aturan tabii manusia. Bukan setakat gagal mengawal emosi diri, malah juga gagal dalam pentadbiran ekonomi semasa beliau memegang jawatan Menteri kewangan dahulu.

Bukan setakat itu, malah Anwar juga gagal dalam gagasan membentuk kerajaan pada 16 september yang lalu. Kegagalan memancing ahli parlimen untuk melompat parti malah menjadi bahan jenaka oleh semua lapisan masyarakat. Malah gagasan 16 september itulah yang menjadi punca krisis kemelut di Perak sebagai merujuk kata-kata karpal Singh yang mendesak supaya Anwar Ibrahim bertaubat. Namun dengan selambanya beliau seperti tidak melakukan apa-apa kesalahan. Sifat Anwar yang suka membaling batu kemudian sembunyikan tangan. melihatkan sifat kebaculannya. Sifat orang bacul dan pondan yang memang tidak layak memimpin Malaysia.

Kini, situasi juga serupa. Dengan melihat kekalahan Husam Musa dalam merebut jawatan Timbalan Presiden mengesahkan grand design Anwar ternyata gagal dalam menguasai parti Islam di Malaysia. Husam Musa dilihat salah satu partikel Anwar Ibrahim dalam PAS untuk menghancurkan nilai-nilai asas perjuangan PAS.

Sudahlah Anwar gagal menguasai parti Melayu-Islam dalam UMNO pada zaman dulu, kini juga beliau gagal membina jaringan proksinya untuk menguasai PAS dalam peringkat atasan kepimpinan Ulama.

Dalam kes liwat pula, Anwar dilihat awal-awal lagi kalah apabila beliau enggan bersumpah dengan nama Allah dalam membersihkan namanya. Jikalau beliau benar, bersumpah sajalah. Sumpah adalah salah satu jalan yang tidak memerlukan duit, tenaga dan masa panjangpun untuk membuktikan diri dalam keadaan benar. Namun, beliau enggan berbuat demikian. Sekali lagi Anwar gagal dalam pembelaan dirinya dalam konteks holistik-simplistik.

Anwar juga akan gagal dalam percaturan mahkamah nanti kerana ada desas desus mengatakan bahawa banyak bukti telah dikumpulkan untuk membuktikan yang Anwar sememangnya seorang peliwat. Kegagalan Anwar dalam pembelaan dirinya menampakkan bahawa Kebenaran itu ada di mana-mana dan ia datang tanpa dipaksa. Tunggu dan sabarlah menanti keputusannya di bulan Julai nanti.

Semacam ada satu ketentuan Ilahi apabila satu persatu tindakan dan taktiknya gagal dalam menguasai Malaysia. Seakan Allah ingin menyelamatkan Malaysia daripada cengkaman seorang pemimpin Liberal-moderat ini.

Malaysia telah diramal oleh Dr. Yusuf al-Qardawi seorang pemikir Mesir akan menjadi seperti Andalusia. Andalusia merupakan sebuah negara idealis dengan gagasan Islam-Sains centrikal yang melahirkan banyak tokoh ilmuwan dan sarjana Islam pada masa lampau.

Jikalau Anwar berjaya dibuktikan meliwat dalam tempoh yang perbicaraan nanti, maka negara akan kembali aman. Negara akan laju melangkah ke alam cyber-Islam. Salah satu bentuk keberjayaan Islam di bumi tercinta ini sedangditransformasikan. Semoga Malaysia selamat daripada tokoh Liberal-Moderat yang bertunjangkan fahaman Humanisme yang mematikan Teologi sebenar di bumi Malaysia.

Apa yang ada pada Anwar? Apa yang beliau ada hanyalah air liur basi yang terlalu teorikal yang tidak praktikal dan langsung tidak berguna digunakan di alam sebenar.

Anwar, terimalah takdir sebagai iktibar yang berharga. Apakah engkau tidak melihat dan mempercayai Qada' dan Qadar Allah yang menguasai setiap kejadian di setiap penjuru bumi??? Bukalah mata dan minda untuk merenungi di setiap kejadian yang berlaku di dada masa agar ia mematangkan pemikiran kita untuk terus tunduk kepada Sang Pencipta dengan mengikuti segala lunas-lunas kemanusian yang sebenar .

Wassalam....


Islamic Fundamentalist.

[...]

Golongan Erdogan (anti-muqabalah) menguasai PAS?

0 comments

[...]

Taktik Diplomasi Obama Di Mesir

0 comments
BARACK OBAMA menerima hadiah daripada Raja Abdullah di Riyadh, Arab Saudi semalam.

KAHERAH - Akhbar-akhbar dunia Arab semalam memberi amaran kepada Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama supaya tidak berkhutbah kepada umat Islam ketika lawatan beliau ke Asia Barat.

Pada masa yang sama, pemimpin nombor dua kumpulan Al-Qaeda, Ayman Al-Zawahiri menyelar mesej damai Obama sebagai dusta dan menyifatkannya sebagai mesej berdarah.

Obama berada di Arab Saudi semalam sebelum menuju ke Kaherah untuk menyampaikan ucapan yang dinanti-nantikan kepada 1.5 bilion umat Islam selepas lapan tahun hubungan dingin dunia Islam dan AS di bawah pimpinan bekas Presiden George W. Bush.

"Jangan berat sebelah dan memihak Israel, jangan campur tangan dalam urusan dalaman dan jangan berkhutbah tentang demokrasi," kata seorang pengarang akhbar Mesir, Al-Rose al-Youssef.

"Dalam pasukan Obama, terdapat mereka yang menasihati beliau supaya menganggap orang Islam sebagai rakan," kata seorang lagi pengarang, Ossama Saraya dalam kolum akhbar Al-Ahram.

"Bagaimanapun, terdapat juga mereka yang meminta beliau supaya membuat tuntutan dan menekan dunia Islam dengan berselindung di sebalik memperjuangkan demokrasi dan hak asasi manusia," tambahnya.

Sementara itu, Ayman menggesa rakyat Mesir supaya memboikot Obama.

"Mesej berdarah Obama diterima umat Islam tetapi mereka tidak akan terpedaya dengan sebarang kempen propaganda atau lawatan bermuka-muka atau kata-kata ilmiah beliau," katanya menerusi rakaman audio di Internet.

Ayman menyifatkan Obama sebagai seorang penjenayah yang cuba mengabui mata umat Islam dengan cuba berbaik-baik dengan mereka.

Menurutnya, Obama cuba menggunakan taktik diplomasi bagi mencapai matlamat AS di Asia Barat selepas misi ketenteraan AS menemui kegagalan di Iraq, Somalia dan Afghanistan. - AFP


Sumber-Kosmo Online

[...]

Pas tidak konsisten dengan slogan mereka

1 comments
Pas tidak konsisten dengan pendirian mereka, malah dalam sesetengah kes sering bercanggah dengan slogan ciptaannya sendiri, kata Penasihat Agama kepada Perdana Menteri, Datuk Dr. Abdullah Md Zin.

Sambil memberi contoh, beliau berkata, dulu parti itu mengemukakan gagasan hudud qisas diikuti negara Islam dan kemudiannya negara berkebajikan, kerajaan perpaduan dan akhirnya Islam untuk semua.

Menurutnya, keadaan itu berbeza dengan UMNO bila mana ia tetap meneruskan agenda dan usaha memartabatkan agama, bangsa dan negara.

''UMNO tidak pernah terpesong daripada dasar walaupun berlaku pertukaran pucuk pimpinan parti dan negara.

''Yang berubah kepada UMNO hanyalah dari segi pendekatannya yang dibuat menerusi konsep dan gagasan sesuai dengan peredaran masa bagi mencapai hasrat yang telah ditetapkan sebagai pemerintah,'' katanya.

Abdullah berkata, dari segi pendekatan sememangnya ada perubahan yang dapat dilihat daripada gagasan dan slogan sejak Perdana Menteri pertama sehinggalah sekarang, tetapi dari segi tujuannya tetap sama.

Jelas beliau, apa yang dapat dilihat soal hudud dan qisas masih samar dan begitu juga negara Islam yang gagal diperjuangkan oleh Pas kerana mendapat tentangan daripada rakan mereka sendiri dalam pakatan pembangkang.

''Apa yang cuba ditonjolkan oleh Pas menerusi slogan mereka yang kononnya hebat itu sebenarnya telah pun dilaksanakan oleh UMNO walaupun tidak digembar-gemburkan,'' katanya

Sumber - Utusan Malaysia

[...]
 
© 2009 | EMANG DA GALILEO |