Benih-benih Komunisme wujud dalam PAS?

11 comments


Dr. Abdul Mu'ti Bayyumi, seorang pensyarah Akidah & Falsafah di kuliah Usuluddin di Universiti Al-Azhar Kaherah berkata " Berapa banyak sudah gerakan Islam hampir menang tetapi tewas di garisan penamat kerana tidak mengetahui falsafah. Sudah berapa kali gerakan Islam hampir berjaya namun kecundang di perlawanan akhir kerana tidak mengenali falsafah dan ideologi barat. Harus berapa lagikah gerakan Islam yang tersungkur di depan pintu syurga kerana matlamat mereka dipesongkan oleh falsafah barat. Mereka tidak mempelajari falsafah kerana anggapan mereka falsafah itu tidak berguna dan mengatakan ia adalah ilmu sekular. Dan ilmu sekular haruslah dijauhi kerana berasal dari orang kafir. Lantas Mereka kecundang dan kalah hanya dengan falsafah". Demikian syarahan beliau yang diberikan kepada studentnya termasuk penulis.

Penulis di sini cuba ingin membincangkan tentang falsafah Komunisme dan mengaitkannya tentang fenomena landskap politik yang berlaku di Malaysia.

Komunisme adalah satu falsafah yang berideologikan kepada fahaman untuk membentuk sebuah negara egalitary, masyarakat tidak berkelas,
memperjuangkan ketuanan rakyat serta kesamarataan dalam hak pemilikan, allegiance terhadap fahaman Marxisme-Leninisme.

Komunisme melahirkan satu fahaman sosialisme. Falsafah sosialisme adalah satu konsep yang mengatakan bahawa semua harta negara adalah milik rakyat. Pembahagian harta rakyat haruslah samarata dan adil agar semua orang berpuas hati. Pembahagian harta ini tidak didasari dengan kredit kerja malah orang yang kerja kuat pun sama sahaja hartanya dengan orang yang tidak bekerja. Falsafah ini telah menghancurkan ekonomi Islam yang bertunjangkan semangat berusaha.

Fahaman Komunisme menyatakan bahawa kepemilikan tanah dan total ekonomi dan politik adalah samarata kepada semua rakyat. Menurut sosialisme pebahagian kelas harus samarata. Pada prinsipnya semua harta direpresentasikan sebagai milik rakyat. Oleh karena itu, seluruh alat-alat produksi harus dikuasai oleh rakyat untuk kemakmuran rakyat secara sama rata.

Dalam falsafah Marxisme yang merupakan tunjang kepada falsafah Komunisme, menyatakan bahawa rakyat mesti menumbangkan kerajaan yang elit untuk mencapai masyarakat tanpa kelas, status
marhaen, proletariat atau bourgeois. Maka dengan ini, pemerintahan yang dikuasai oleh orang Islam boleh ditumbangkan jikalau rakyat kesemuanya berfahaman Komunisme Demikian lah fahaman yang terkandung di dalam teori dialectical and historical oleh Karl Marx.

Apakah PAS yang menyokong kepulangan Chin peng ini merupakan tanda-tanda bahawa PAS sudah dikuasai oleh fahaman komunisme?

Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat, Salahuddin Ayub berkata, tidak salah sekiranya Chin Peng dibenarkan kembali ke tanah air. Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mustafa Kamil Ayub pula berpendapat, tidak ada salahnya untuk Chin Peng kembali ke Malaysia asalkan beliau sudah berubah dan bersedia mendokong perlembagaan. Timbalan Pengerusi DAP, Dr. Tan Seng Giaw meminta agar semua pihak terutamanya pemimpin kerajaan lebih bersifat memaafkan dalam isu kepulangan Chin Peng .

Persoalannya adalah, Apakah mereka ini tidak melihat kekejaman komunisme yang dibawa oleh Chin Peng? KLIK SINI Untuk melihat kekejaman komunisme terhadap bangsa Malaysia. Juga lihat kekejaman komunisme di serata dunia terhadap manusia KLIK SINI , mahu lagi? ambil ni DI SINI LAGI. Masih mahu? kau ambillah semua di sini DAN JUGA DI SINI.Kenapa PAS pula menyokong DAP supaya Chin Peng dibawa balik ke Malaysia? Kenapa mereka beralasan bahawa Chin Peng juga mempunyai jasa dalam kemerdekaan Malaysia? Sehingga mengatakan bahawa Chin Peng juga pejuang Kemerdekaan? Sedarkah PAS bahawa Chin Peng merupakan tokoh Komunisme yang membuat kekacauan di negara ini ? KLIK SINI untuk melihat kembali sejarah tersebut. PAS seakan menyokong keganasan Komunis dengan mereka bersetuju dengan idea kepulangan Chin Peng ini. Untuk melihat Chin Peng bukan pejuang pembebasan pula KLIK SINI.

PAS sendiri tanpa disedari telah mengangkat martabat fahaman komunis dengan mengatakan bahawa Komunis juga membantu dalam memerdekakan Malaysia.
Para penyokong Chin Peng sejak tahun lalu cuba menghalalkan kepulangannya dengan menulis `sejarah baru' kononnya perjuangan PKM (Parti Komunis Malaya) dulu adalah perjuangan murni untuk membebaskan negara daripada penjajahan British. Kata mereka, Chin Peng adalah pejuang kemerdekaan, sama dengan pejuang-pejuang kemerdekaan yang dulu berjuang secara aman. KLIK SINI.

Apakah Pas tidak melihat Nizar Bintang 3 (tokoh PAS) telah mengkomuniskan PAS? Bermula dari Perak, PAS sudah mula menyokong keturunan Chin Peng ini yang berasal dari Sitiawan. PAS mempunyai hubungan yang amat mendalam dengan Ngeh dan Nga serta semua pengikut komunis di negeri itu!
Para penyokong Chin Peng pula sejak tahun lalu cuba menghalalkan kepulangannya dengan menulis `sejarah baru' kononnya perjuangan PKM dulu adalah perjuangan murni untuk membebaskan negara daripada penjajahan British.

Khalid Jaafar merupakan aktivis PKR juga tanpa disedari merupakan golongan yang rapat dalam PAS juga pernah memakai baju Communist. Lihat gambar di bawah ini.


Untuk mengenali siapa Khalid Jaafar yang merupakan aktivis PKR ini, KLIK PULA DI SINI

F
ahaman komunisme mula menyerap ke dalam PAS apabila parti ini telah mengubah landskap asas politiknya daripada memperjuangkan Negara Islam (Hudud) kepada 'Negara Berkebajikan'. Apakah PAS tidak berfikir secara mendalam bahawa negara berkebajikan itu merupakan salah satu konsep dan manefestasi dari falsafah sosialisme yang bertunjangkan fahaman komunisme? Dan sedarkah mereka ideologi komunisme menafikan wujudnya Tuhan ? Apakah mereka tidak menyedari bahawa matlamat perjuangan akhir komunisme adalah menuju kepada atheisme (Kehidupan tidak bertuhan) ????

Sokongan PAS agar Chin Peng (ketua gerakan Parti Komunis Melaya) balik ke Malaysia menandakan wujudnya benih-benih kecil ideologi komunisme dalam PAS yang akan membenam nilai-nilai perjuangan asas PAS zaman dulu. Kenapa PAS kini semakin hilang nilai perjuangan Islam sehingga sanggup dicemari dengan fahaman Komunisme? Bukalah mata, janganlah kerana ingin menjaga member dalam politik, perjuangan asas lebur sama sekali hanya kerana ingin menjaga hati member. Apakah ini ideal untuk survival ketuanan Melayu-Islam? Anda tahu jawapannya!!!![...]

Puasa Kerana Allah Atau Puasa Kerana Mogok Untuk Tarik Perhatian?

2 comments

Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin mengajak seluruh ahli Pas untuk bersama-sama berpuasa sunat selama tiga hari bagi menunjukkan sokongan kepada usaha PR sebagai membantah keputusan mahkamah.

Beliau berkata demikian kepada pemberita apabila ditanya rasional majlis mogok lapar pemimpin Pakatan Rakyat yang bermula hari ini.

Mufti Perak, Datuk Harus Sani: "Mogok lapar adalah haram di sisi agama"
Mufti Perlis, Datuk Dr. Juanda Jaya " Mogok tidak dibenarkan dalam Islam"

____________________________________________________________________

Puasa Kerana Allah Atau Puasa Kerana Mogok Untuk Membantah?

Astagfirullah Al-Azim..
Beginilah apabila agama digunakan dalam politik.

Nga Kor Ming menggunakan agama sebagai alat untuk politik.
Nga Kor Ming menggunakan ayat Quran untuk meraih sokongan orang islam,
Nik Aziz setuju dengan tindakan itu.


Kenapa harus Quran yang suci itu dipermainkan untuk keberlangsungan survival politik?
Kenapa harus agama yang paling tinggi nilainya itu dimanipulasikan untuk mendapatkan undi ?


Benda tu terjadi lagi........

Kenapa Pakatan Rakyat menggunakan puasa untuk memprotes mahkamah?
Kalau percayakan Tuhan, redha sajalah dengan keputusan mahkamah.
Kenapa harus ke sana sini membantah tidak puas hati?
Sedangkan mahkamah berdiri atas tunjang undang-undang.
Jikalau undang-undang tidak dipercayai, maka hancurlah negara.

Apakah ini?
Inilah politik kotor yang telah berlaku di negara kita.

Astagfirullah al azimmm..

nilaikan dua benda ini :

1.Sahaja aku berpuasa sunat esok kerana Allah taala.
2.Sahaja aku berpuasa sunat esok kerana mogok lapar untuk membantah keputusan mahkamah.

Puasa itu hanya 100% KERANA ALLAH
Jadi, kenapa harus berpuasa untuk mendemonstrasikan ketidak-puasan hati dan membuat bantahan terhadap mahkamah?
Kenapa harus agama digunakan untuk politik ?


Nizar Jamaluddin mengajak seluruh ahli Pas untuk bersama-sama berpuasa sunat selama tiga hari bagi menunjukkan sokongan kepada usaha PR.
Kenapa harus niat puasa itu sebagai niat untuk tunjukkan sokongan kepada usaha PR?

Ini namanya syirik.!!!!

Berapa banyak sudah Parti Pembangkang merosakkan nilai nilai murni dalam agama?
kini Pakatan pembangkang pula berterusan dalam merosakkan nilai-nilai agama dalam Islam?
Apakah politik lebih tinggi dari agama?

kenapa mahu menghalalkan benda yang haram?
kenapa harus mencari keserasian benda yang haram dengan benda yang halal?
Kenapa mahu menjustifikasikan benda terlarang (mogok lapar) dengan benda baik (puasa)?
kenapa mahu menundukkan agama kepada politik?

Politik sebenarnya adalah alat untuk agama.
Janganlah gunakan agama untuk politik.
politik itu adalah jalan untuk menegakkan agama.
Tapi pakatan pembangkang menggunakan agama untuk politik.

Astagfirullah Al-Azim!!!!!


Pencinta Agama Islam
PsychoticKiller

[...]

ANWAR IBRAHIM HAMBA ILLUMINATI??

10 comments

Illuminati merupakan sebahagian daripada Freemasonary yang berdiri atas landasan falsafah Zionisme.

Illuminati adalah sebuah kerajaan bayangan yang terdiri daripada tokoh-tokoh penting samaada dari segi politik, ekonomi, ahli saintis dan sebagainya dalam mencaturi segala pergolakan dunia serta mendalangi segala konspirasi untuk menguasai dunia. Matlamat mereka adalah untuk mencipta New World Order iaitu One world Goverment. Illuminati lebih kepada sebuah organisasi dunia yang terdiri daripada ahli super power elite yang kaya untuk menjadikan masyarakat dunia menjadi hamba (slave). Tokoh-tokoh penting ini pula berusaha sedaya upaya untuk mencari agen. Diharapkan agen ini akan menjalankan operasi proksi di beberapa negara agar New World Order menjadi kenyataan di dunia ini. Sehubungan dengan itu, apakah wujud proksi tersebut di Malaysia? Mari kita sama-sama merenung perhubungan dan interrelation di bawah.7 PRINSIP UTAMA ILLUMINATI:

1. Aboliton of all national government.
(Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme)

2. Abolition of all religions except satanism.
(Menghapuskan seluruh agama kecuali ajaran syaitan)

3. Aboliation of family value.
(Menghapuskan nilai-nilai kehidupan keluarga dan individu harus tunduk kepada nafsu)

4. Abolition of private property.
(Menghapuskan hak pemilikan pribadi)

5. Abolition of inheritance by high inheritance taxes.
(Menghapuskan nilai pajak yang tinggi)

6. Abolition of patriotism.
( Menghapuskan jiwa patriot - semangat cintakan negara)

7. Creation of the world government under the United Nations by Illuminati
(Menciptakan pemerintahan dunia dengan memperalat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN) yang telah dikuasai kaum Iluminati)

.

1. Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme.
Dalam Hal ini, Anwar Ibrahim De Facto Parti Keadilan Rakyat telah membuka keahliannya kepada semua kaum. Anwar menentang segala bentuk konsep Parti yang bertunjangkan semangat kebangsaan melayu (nasionalisme). Definasi Nationalisme yang ditakrifkan sebagai semangat bangsa yang cintakan negara telah dihancurkan oleh Anwar apabila beliau mengatakan bahawa negara ini haruslah diperintah oleh pelbagai kaum bukan hanya bertunjangkan bangsa melayu. Semangat bangsa melayu tidak ada di dalam diri Anwar, Ini dapat dilihat apabila beliau menyetujui Nizar dalam pemberian tanah kepada orang cina. Tindakan ini agar hak milik tanah akan bertukar milik kepada orang bukan melayu. Tindakan ini sama seperti tindakan gerakan pemberian tanah kepada kaum Yahudi di palestin sehingga hampir kesemua tanah Palestin menjadi milik bangsa pendatang (Yahudi) tersebut. Sama seperti apa yang dilakukan oleh Nizar di perak. Nationalisme yang membangunkan bangsa melayu untuk terus menerajui kepimpinan negara hendaklah dihapuskan menurut prinsip Illuminati ini agar kehilangan semangat kebangsaan ini akan memudahkan bangsa luar menjajah negara sesebuah "nation-building" itu. Maka dengan inilah semacam ada perkaitan yang jelas antara Illuminati ini dengan Anwar Ibrahim.

2. Menghapuskan seluruh agama kecuali ajaran syaitan.
Dalam hal ini, IRC yang merupakan agenda Barat untuk menghapuskan pelbagai agama telah mula disuarakan di negara ini atas konsep demokrasi dan kebebasan bersuara. Anwar Ibrahim menyeru agar kerajaan mengambil IFC (InterFaith Commision) yang berasaskan Pluralisme. Pluralisme adalah satu manefestasi kefahaman yang mengatakan semua agama di dunia adalah sama dan satu. Apabila ia sama maka asas dan ajarannya haruslah tertakluk dibawah satu undang-undang yang akan mengawal semua agama sehingga mampu mengawal agama Islam di bawah undang-undang ciptaan manusia. Falsafah Pluralisme inilah satu-satunya suruhanjaya yang membantu untuk membentuk satu ajaran agama yang baru. IFC berhak dan berkuasa memindahkan ajaran-ajaran agama jikalau tidak sesuai dengan masa sekarang. Konsep-konsep seperti Jihad, Hudud mahupun syariat akan senang diubah oleh IFC ini dengan alasan ianya sudah tidak sesuai dengan keadaan zaman moden kini. Maka dengan inilah agama Syaitan akan lahir di bumi Malaysia ini. Agama syaitan yang dimaksudkan ini akan mengawal segala bentuk ritual keagamaan sesebuah pegangan manusia malah boleh mengancam originaliti agama. Anwar Ibrahim menyeru agar IFC ini didaftarakan sebagai badan NGO yang berkuasa ke atas undang-undang Malaysia atas alasan kebebasan memeluk agama (agama syaitan).

3. Menghapuskan nilai-nilai kehidupan keluarga dan individu harus tunduk kepada nafsu.
Dalam hal ini, Anwar yang kini didakwa meliwat Saiful mencerminkan jiwa Anwar yang sebenarnya. Bukan setakat Saiful tetapi ramai lagi lelaki-lelaki lain yang menjadi mangsa kerakusan nafsu Anwar ibrahim seperti Mior Abd. Razak, Sukma Darmawan dan Azizan Abu Bakar . Liwat adalah satu benda yang dimurkai oleh Allah. Allah menterbalikkan bumi disebabkan perlakuan ini seperti sejarah kaum Sodom. Liwat adalah satu tabiat yang menghancurkan dan menghapuskan nilai-nilai kehidupan berkeluarga kerana tidak mengembangkan zuriat yang merupakan matlamat perkahwinan.

4. Menghapuskan hak pemilikan pribadi.
Dalam hal ini, Anwar yang selalu melaung-laungkan "ketuanan rakyat" lebih mengambarkan yang Anwar Ibrahim memperjuangkan Sosialisme. Falsafah sosialisme menafsirkan bahawa hak pemilikan peribadi tidak ada. Apa yang ada adalah konsep kesamarataan dan keadilan. Mana-mana orang yang bekerja kuat akan sama haknya dengan mereka yang tidak bekerja. Maksudnya kesamarataan harta bagi mereka yang bercucuk tanam ,berdagang mahupun bekerja sama sahaja hartanya dengan mereka yang tidak bekerja. Inilah konsep sosialisme yang menghapuskan hak pemilikan peribadi. Anwar Ibrahim memaparkan personaliti tersebut apabila melaungkan konsep "ketuanan rakyat" yang ia perjuangkan. Inilah konsep kesamarataan (keadilan) yang diwar-warkan oleh Anwar Ibrahim.

5.Menghapuskan nilai pajak yang tinggi
Dalam hal ini, Anwar sekali lagi mempunyai kaitan yang rapat dengan prinsip ini. Anwar Ibrahim yang mendesak kerajaan supaya Petronas menurunkan harga minyak dilihat lebih kepada menghapuskan nilai pajak yang tinggi. Anwar Ibrahim mahu agar syarikat Islam bankrup dan lemah. Ini akan menyebabkan syarikat Multi-Level Coorporation yang banyak dimiliki oleh saudagar Yahudi senang memasuki sebuah negara dan menjalankan operasi dalam memiskinkan negara Islam.

6. Menghapuskan jiwa patriot - semangat cintakan negara.
Dalam hal ini, sekali lagi Anwar telah menghapuskan jiwa patriot. Pahlawan patriot seperti Tunku Abdul Rahman putra Al-Haj sehinggalah Tun Dr. Mahathir Mohammad Dan Tun Abdullah Ahmad Badawi telah diperlekehkan oleh Anwar Ibrahim dengan mengatakan mereka ini telah menipu rakyat selama setengah abad yang lalu. Penghancuran nilai patriotisme juga dapat dilihat apabila Anwar secara terbuka mengkritik negara dan pentadbirannya dalam temuramah di BBC, CNN mahupun di Al-Jazirah. Penghinaan terhadap negara ini merupakan contoh yang tidak baik diikuti oleh rakyat kerana ia lebih dilihat sebagai penghapusan jiwa patriotik di kalangan masyarakat. Jika nilai cintakan negara sudah pudar, maka Collonialisme akan senang memasuki sesebuah negara dan penjajahan baru mungkin sekali lagi akan bermula.

7. Menciptakan pemerintahan dunia dengan memperalat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN) yang telah dikuasai kaum Iluminati.
Dalam hal ini, Amerika yang merupakan kuasa besar yang memegang kuasa Veto di UN mempunyai kaitan dengan Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim yang merupakan "Budak Washington" banyak menjalankan perkara yang menyerupai dan menyetujui agenda-agenda dan polisi- polisi Amerika. Badan-badan seperti NED, ICG, Foreign policy, The New America Foundation, United States Middle East Project, Foudation For The Future yang kesemuanya itu ada kaitan dengan Anwar Ibrahim. Secara automatiknya peranan yang dimainkan Anwar dalam badan-badan penting Amerika ini juga merupakan hubungan proksi yang ada kaitan secara langsung dengan UN yang menguasai dunia hari ini.

.


.


Menurut Prinsip Illuminati ini, Manusialah yang menentukan segalanya di bawah bimbingan kekuasaan Lucifer (Syaitan bermata satu-Dajjal Kingdom), sebagaimana lima prinsip anggota Illuminati sebagai berikut:

1. Manusia mempunyai hak untuk hidup dengan hukumnya sendiri, iaitu hukum yang memberikan kebebasan hidup sesuai dengan cara manusia itu sendiri. Bekerja sesuai dengan keinginannya. Bermain sesuai dengan keinginannya. Hidup dan mati sesuai dengan kehendaknya. Walaupun hukum itu bercanggah dengan nilai-nilai agama samawi.

2. Manusia mempunyai hak untuk memakan apa pun yang diingininya. Minum apa pun yang diinginkannya. Tinggal di mana sahaja sesuai dengan kehendaknya, serta berpindah tempat tinggal di mana pun ia suka. Walaupun makan, minum dan tempat tinggal adalah haram disisi agama.

3. Manusia mempunyai hak untuk berfikir, untuk berbicara, membaca, menggambar, mengukir bentuk suatu bangunan, sesuai dengan kehendaknya. Walaupun hak bersuara dan mengkritik itu menyalahi hukum akademik. Ini membenarkan kritikan terhadap ajaran asasi Islam.

4. Manusia mempunyai hak untuk mencintai sesuatu yang dikehendakinya. Walaupun percintaan itu sama jenis. Cinta antara dua lelaki (gay) dan dua perempuan (lesbian) dibenarkan kerana inilah hak manusia. Hak untuk saling cinta menyintai.

5. Manusia mempunyai hak untuk membunuh siapapun yang dianggap merintangi kehendaknya. Walaupun pembunuhan itu mengurangkan manusia. Ini dapat dilihat apabila kuasa besar menjalani operasi perang terhadap sesuatu negara yang lemah. Kerana hak untuk berkuasa dan menjadi hero itu juga adalah hak asasi manusia.
lluminati merupakan sebahagian daripada Freemasonary yang berdiri atas landasan falsafah Zionisme.

Sesengguhnya PKR merupakan satu parti yang diragui kewujudannya. Seperti yang kita ketahui, falsafah dan prinsip Freemasonary yang banyak dipegang oleh ahli politik yang memerintah sesebuah negara ada kaitan dengan NGO luar. Apabila Anwar Ibrahim dibuang dari Kabinet dan pemerintahan Malaysia, beliau terus membentuk Parti baru. Apakah ada unsur-unsur Freemasonary pada diri Anwar semasa di dalam kerajaan dulu? Freemasonary ada membuka keahlian kepada seluruh penduduk dunia agar prinsip Freemasonary seperti "kesamarataan" dan "kebebasan" haruslah disebarkan ke serata dunia. Harus diingat bahawa syarat untuk menganggotai ahli Freemasonary ini adalah mesti seorang "Gay'. So, Anda tahu apa yang saya ingin sampaikan.

[...]

RAKYAT DI PENANTI DIPERBODOHKAN?????

8 comments
Masa sekarang bukan PilihanRaya Kecil. Masa sekarang adalah untuk berbakti. Tapi PKR langsung tidak menghiraukan rakyat. Rakyat terpaksa berpenat lelah untuk keluar mengundi dan berkempan. Perkara ini sebenarnya banyak membazikan tenaga, fikiran dan wang ringgit. Kesian Rakyat di penanti diperbodohkan oleh PKR.

Pada PilihanRaya Kecil di Penanti nanti, Rakyat akan diperbodohkan. Rakyat akan keluar berduyun-duyun untuk mengundi. Mereka akan diperbodohkan kerana pengundian sudahpun berlalu sebenarnya masa pilihanraya Umum yang lalu.

Kenapa harus rakyat mengundi untuk kali kedua? Sedangkan tidak ada Ahli DUN Penanti pun yang meninggal dunia. Makcik-makcik, Pakcik-pakcik, Pemuda dan pemudi di Penanti akan keluar mengundi untuk kepopularitian PKR.
Justify Full
Mereka tidak sedarkah bahawa rakyat Penanti diperbodohkan oleh PKR dalam kempen ini ? Hanya kerana PKR mahu mengekalkan momentum kepopulisan parti mereka, rakyat jelata yang jadi mangsa. Penat-penat keluar untuk mengundi sedangkan tidak ada keperluan yang mendesak pun dalam hal ini.

PKR bukan mahu membantu dan memajukan rakyat setempatpun, tetapi lebih kepada ingin berkuasa dan mengekalkan status popular mereka melalui PilihanRaya Kecil ini. PKR beranggapan dengan pilihanraya kecil ini, mereka akan sentiasa dikenang oleh rakyat. Tetapi yang sebenarnya rakyat telah diperbodoh-bodohkan dan dipermainkan dalam PilihanRaya Kecil ini.

Kesian Rakyat di Penanti kerana mereka mahukan kemajuan tetapi tidak adapun apa apa kemajuan di penanti, yang ada hanyalah PKR berkuasa. Kesian !!!!

Haruskah Parti yang menjadikan rakyat sebagai alat untuk berkuasa ini memerintah negara tercinta kita ini? Tanyalah dada yang beriman, jangan tanya selera. kerana selera banyak dipenuhi nafsu yang tidak pernah puas.

Wassalam

PsychoticKiller

[...]

PKR Parti Lawak????? DUN penanti SYOK SENDIRI????

11 commentsTahniah BN kerana menjadi Barisan yang bijak dan intelek dalam keputusannya untuk tidak bertanding di Dun Penanti. Tahniah kerana menjadi parti yang idealisme dan intelektual. Tahniah sekali lagi!!! Tahniah!!!!!

Seperti yang sudah diketahui umum, PKR sengaja melucutkan jawatan Fairuz (Dun penanti) untuk diadakan satu Plihanraya Kecil. Adapun matlamat ini adalah untuk mengekalkan momentum populis PKR yang kurang kasih sayang.

Pilihanraya Kecil di Dun Penanti adalah pilihanraya yang paling lawak di Malaysia. Hal ini kerana PKR bertanding dengan Parti Bebas yang mana calonnya juga disponsor oleh PKR. Maka PKR membuat satu benda yang lucu. PKR membuang duit untuk bertanding sesama sendiri. Ini mungkin kerana PKR kurang kasih sayang rakyat. Suka ambil perhatian (apa barang!!!!)

Lantas itu, parti lawak gila babi ini ingin menarik perhatian rakyat supaya rakyat kononnya mengambil perhatian terhadap Parti ini. Sedangkan PKR ini adalah parti yang kini menjadi bahan jenaka dan rakyat pula meluat tengok gerakan parti ini yang "syok sendiri" dan beranggapan diri sendiri lebih hebat dan terer. Pergi Blah lahhh syok sendiri!!!!

Kekadang aku kesian kan juga kat PKR ni. Sebab parti ni adalah parti miskin. Parti yang menagih duit rakyat. Parti yang meminta belas kasihan rakyat. Langsung tidak membela nasib rakyat tetapi menyusahkan rakyat adalah lebih banyak. Sumber kewangan dorang semuanya datang dari luar, dari soros, dari NED dan NGO-NGO antarabangsa. Peminta sedekah (menjadi hamba kepada orang luar, apa barang!!!!!)

Kesian sungguh parti lawak ni. Parti yang ingin beradu kekuatan dengan BN tetapi BN dengan simple dan selambanya tidak melawan nafsu si kecil yang ego ni. BN yang berkuasa memerintah negara ini dengan rilex dan tawaduknya tidak melawan karenah PKR yang lemah, bodoh sombong ini.

Apa punya bodohlah PKR ini. Dun penanti itu mereka punya, tetapi mereka ingin menjual DUN tersebut dan membelinya balik. Situasi yang dianggap bodoh oleh Pemerhati politik. Parti yang bodoh macam ini tidak seharusnya wujud di Malaysia. Parti ini tidak layak memerintah Malaysia. Malaysia adalah negara yang intelek, macam manalah kejadiannya jikalau diperintah oleh Parti bodoh macam ni. Macam mana??? (lu pikiq lah sendiri beb!!!)


BN tidak takut untuk bertanding. BN sebenarnya tidak mahu melayan karenah orang bodoh. Melayan karenah orang bodoh akan menjadi diri jadi bodoh. BN dengan simple dan rilexnya tersenyum melihat perwatakan PKR yang menjual bajunya dan bajunya tidak laku. Tidak ada siapa yang nak beli. Bagaimana tidak laku kalau baju yang dipakainya itu kotor tidak bersih dan banyak mengandungi najis-najis kotoran yang dicemari oleh Ellizabet Wong, Anwar Ibrahim terhadap Saiful, tindakan bodoh Tin Chua mengejar AP ke taiwan dan sebagainya.

PKR bagaikan orang yang membuka baju dan melihatkan auratnya sehingga auratnya itu dilihat oleh rakyat, lalu memakai baju setelah rakyat melihat aurat (cela dan kelemahan) parti ini. Inilah analogi yang paling sesuai dalam Pilihanraya kecil di Penanti.

Hehehehe... lawak sungguh PKR ni. Memang sinonim dipanggil Parti Kelakar Rakyat = PKR
Psychotic Killer.
____________________________________________________________________

(artikel sebelum keputusan BN tidak bertanding)

Dun Penanti..

PKR Pulau Pinang meletakkan calon mereka iaitu Dr. Mansor Othman untuk bertanding.
Pemuda PAS Pulau Pinang juga mahu meletakkan calon mereka bertanding.
dan hanya Calon Bebas yang mahu bertanding.

Calon BN jikalau tidak meletakkan calon, akan menyebabkan PR berebut sesama sendiri.
Hal ini kerana calon bebas (ada desas desus yang mengatakan bahawa calon BEBAS juga disponsor oleh PR)

Diharapkan BN tidak perlu meletakkan calon disebabkan :
1.PEMBAZIRAN BERLAKU (wang boleh digunakan untuk hal-hal yang lebih baik)
2.Pilihanraya DUN ini hanyalah MAINAN pihak pembangkang untuk menarik perhatian bahawa merekalah pilihan rakyat (kurang kasih sayang kott masa kecil)
3.Psikologi politiking. Macama manalah tiba-tiba Fairuz (Dun penanti) nak letak jawatan untuk sambung study??sedangkan sebelum ni beliau tidak pernah mengatakanpun untuk continue studynya.

Jikalau BN dikatakan "PENAKUT" (jika tidak bertanding), Imej BN masih megah dan kukuh dengan menguasai majoriti di Parlimen dan di kebanyakan DUN. Imej BN tidak tercemar malah ketidakbertandingnya BN di DUN penanti ini menunjukkan keintelekan minda BN yang dapat mengesan taktik dan mainan Anwar Ibrahim.

Jangan terikut dengan pukulan gendang yang dimainkan oleh Musuh, takut nanti tarian kita ditukar menjadi irama dangdut mereka.Jikalau BN tidak bertanding di DUN penanti, Pakatan Rakyat akan menjadi :

1.Bahan JENAKA dan LAWAK kerana berebut kerusi sesama sendiri...
2.Berebut kerusi yang memang mereka suda miliki (membeli harga kerusi yang memang miliknya)
3.Pakatan Rakyat Dilihat Syok sendiri
4.Menampakkan mereka tidak memperjuangkan rakyat tetapi memperjuangkan PARTI sebab selalu sahaja ingin berkempen.


BN adalah Parti Yang Bijak
Kita tidak takut tetapi inilah satu taktik psikologi untuk melihat 'KELAWAKAN PARTI PEMBANGKANG'

PKR Parti yang membuka baju dan memakai baju yang sama (melihatkan auratnya).
PKR Parti yang melucutkan ahli DUN nya sendiri kepada mencari DUN yang sama
PKR Parti yang hanya berpolitiking dan langsung tidak mahu membawa kemajuan rakyat setempat.

Psychotic Killer.

[...]

ANWAR IBRAHIM TOKOH ISLAM LIBERAL????

2 comments
Sebuah kajian dasar yang bertajuk Civil Democracy Islam Partner Resourses & Strategies telah diterbitkan oleh RAND coorporation hasil penyelidikan Cheryl Bernard seorang warga negara Perancis.

RAND adalah sebuah badan penyelidikan dan penasihat yang berpengaruh di Washington. Dalam kajian ini, umat islam dinilai dari segi kecenderungan pemikiran mereka samaada :
1.Muslim Tradisionalist.
2.Muslim Fundamentalist.
3.Muslim Modenist.
4.Muslim Secularist.

Kecenderungan ini diasaskan kepada isu-isu seperti :
1.Hijab
2.Negara Islam
3.Hak Asasi Manusia
4.Poligami
5.Hudud
6.Jihad.

Kajian itu menegaskan bahawa tokoh modenis (liberal) dan tokoh sekularist haruslah didokong secara halus dengan :
1.Lambakan dana-dana penajaan ( Anwar dapat tajaan NED)
2.Ruang media (Anwar kerap kali ditemuramah oleh BBC, CNN dan Al-Jazirah)
3.Platform berbicara (Anwar kerap kali bercakap di forum-forum antarabangsa)
4.Penonjolan mereka untuk dipuja sebagi tokoh islam yang sebenarnya. (Anwar salah seorang 10 tokoh yang terkenal dalam Majalah TIMES '08 )Golongan traditionalist (maybe dalam PAS) pula haruslah dipingirkan manakala golongan fundamentalist (maybe ahli akademik UMNO mahupun dalam NGO Islam lain) haruslah ditindas, dipinggirkan dan dikaitkan dengan terrorist supaya jihad akan mati di muka bumi ini, lantas menyebabkan Islam tidak akan berkembang.

Golongan traditionalist dan fundamentalist haruslah diadu dombakan sehingga tenaga dan idea mereka dilelahkan dengan isu-isu picisan. Pergaduhan dua golongan ini haruslah disuburkan agar tenaga dan fikiran mereka habis didalam menangani isu-isu remeh temeh sehingga mereka melupakan elemen penting dalam pembangunan Islam.


Align CentreAdu domba ini telah dilakukan oleh Anwar di Malaysia. Anwar mengadu dombak 2 parti Islam UMNO dan PAS di Malaysia. Ini dapat dilihat apabila Anwar menyamakan UMNO dengan parti FATAH, manakala PAS dengan parti HAMAS. Penglabelan ini diharapkan agar dua parti Melayu-Islam ini akan terus bergaduh dan bercakaran sesama sendiri

UMNO yang ingin mengadakan musyawarah dan muzakarah dengan PAS pun dibantah oleh Nik Aziz yang telah dipengaruhi oleh Anwar Ibrahim (Pengadu domba masyarakat Islam). Anwar tidak mahu 2 parti ini berSATU.

Dalam kajian itu, Golongan fundamentalist haruslah ditohmah dan disisihkan dengan mengaitkannya dengan terrorisme.

Kajian tersebut juga menyarankan agar badan-badan bukan Islam perlu diwujudkan agar menongkah harus perdana dan merungkai ajaran ajaran asasi Islam. Makan dengan inilah IRC telah membentuk satu badan IFC (InterFaith Commision) yang akan menyerang ajaran asasi Islam. Harus diingat bahawa Anwar Ibrahim merupakan orang yang menyokong penubuhan IFC ini dan menyeru Malaysia mengambil IFC sebagai NGO yang diiktiraf di bumi ini.CIRI-CIRI ISLAM LIBERAL = MODENIS
1.MENOLAK NEGARA ISLAM
2.JATUHKAN SISTEM KHALIFAH
3.GALAKKAN PLURALISME & IFC
4.MENOLAK TERRORISME
5.GALAKKAN DEMOKRASI
6.PERSAMAAN KAUM DAN JANTINA1. Anwar Ibrahim telah menolak konsep NEGARA ISLAM. Pada Pilihan Raya Umum yang lepas, beliau secara terang-terangan mengatakan bahawa beliau tidak menyokong apa-apa tuntutan NEGARA ISLAM. NEGARA ISLAM bukan lah satu agenda utama beliau.

2. Anwar Ibrahim telah mencela sistem Khalifah Islam. Anwar mencela sistem khalifah dalam kertas kerjanya yang dibentangkan di New York. IKD yang merupakan badan pemikir Anwar mengeluarkan buku yang menolak sistem khalifah.

3. Anwar Ibrahim menyokong tertubuhnya IFC Interfaith Commersion) yang menggalakkan Pluralisme. Pluralisme adalah salah satu manefesto kesatuan agama yang akan menafikan kepelbagaian agama lantas akan menghancurkan agama Islam itu sendiri.

4. Anwar Ibrahim menyokong penyerangan USA terhadap IRAQ. IRAQ dikatakan sebagai negara pengganas yang melahirkan terrorisme. Sedangkan Iraq adalah satu-satunya negara Islam yang paling kuat dari segi ketenteraan pada masa itu.

5. Anwar Ibrahim adalah tokoh demokrasi. Melalui kebebasan media samaada external mahupun internal, beliau telah mempengaruhi rakyat untuk menolak konsep dan gagasan dari pemerintah sehingga dapat menjatuhkan pemerintah yang baik seperti Tun Abdullah Ahmad Badawi.

6. Anwar Ibrahim adalah tokoh yang memperjuangkan persamaan lelaki dan perempuan. Ini dapat dilihat apabila beliau menyamakan isterinya dengan si saiful mahupun lelaki-lelaki gay yang lain. Persamaan ini lebih dilihat ingin menjadi kaum nabi LUTH.


Secara konklusinya, ANWAR IBRAHIM merupakan seorang yang LIBERAL dan MODENIS yang disokong oleh BADAN-BADAN "NGO" LUAR NEGARA untuk meneruskan MISI MENGHANCURKAN NEGARA ISLAM yang mana agenda ini dipelopori oleh negara SUPER POWER iaitu AMERIKA.

SAY NO TO ANWAR FOR BUILDING ISLAMIC STATE IN MALAYSIA!!!!!

____________Emang-PsychoticKiller____________[...]

Kereta Ford & Kereta Perdana (Joe Jackson & Anwar Ibrahim)

13 comments

Keranda Khas (Ford) Untuk Anak


LONDON: Seorang bapa memberi penghormatan istimewa kepada anaknya yang begitu fanatik terhadap kereta dengan membina sebuah keranda berbentuk kereta Ford Focus.

Penghidap sawan, Joe Jackson (gambar), 18, menyimpan wang untuk membeli kereta idamannya itu apabila dia meninggal dunia selepas diserang penyakit berkenaan 20 April lalu.

Meskipun berdepan dengan kesukaran belajar dan menjalani pembedahan memasukkan dua batang titanium di belakang badannya, Joe suka memandu di kawasan lapang di kediamannya di Lower Caldecote, Beds.

Semalam, dia dikebumi dalam keranda berbentuk kereta itu yang dibuat oleh bapanya.

Peniaga alat ganti kereta, Andrew berkata: “Dia hanya hidup untuk kereta dan sentiasa impikan sebuah Ford Focus. Sewajarnya dia memiliki kereta itu.” - Agensi

Sumber- Harian Metro

_______________________________________________________________________________

Kereta Khas (Proton Perdana) Untuk Anwar


MALAYSIA: Ahli Blogger AIDC (AnwarIbrahimDotCom Club) dan BPN (Blogger Pembela Negara) memberi penghormatan istimewa kepada Anwar Ibrahim yang begitu fanatik ingin menjadi Perdana Menteri Malaysia dengan hadiah berbentuk kereta Proton Perdana.

Penghidap penyakit angan-angan, Mat Jenin Anwar Ibrahim (gambar), 61, menyimpan angan-angan untuk menjadi Perdana Menteri dengan meminta bantuan kewangan daripada kuasa besar Amerika dan sekutunya Israel sejak keluar daripada penjara.

Meskipun berdepan dengan kesukaran membentuk kerajaan pada 16 september, Namun sebahagian penyokong fanatik Anwar rela ditipu free-free oleh idola mereka. walaupun berkali-kali kena tipu oleh Anwar, penyokongnya tetap setia. Inilah sifat yang baik yang harus kita contohi daripada mereka "setia". Kesetiaan kepada Idola walaupun idola tersebut mengencingi penyokongnya free free. Kena tipu hidup-hidup.

Bulan Julai nanti, dia akan dibawa dalam kereta perdana tersebut untuk mengelilingi Mahkamah Tinggi Malaysia.

Ahli AIDC dan BPN berkata: “Dia (Anwar Ibrahim) hanya hidup untuk ingin menjadi Perdana Menteri dan sentiasa impikan ingin menaiki kereta Perdana. Sewajarnya dia memiliki kereta itu.” - AIDC dan BPN News.


Sumber - Psychotic Killer

[...]

NEO-CONSERVATIVE, AMERIKA DAN ANWAR IBRAHIM

1 comments


Neo-conservatism adalah falsafah politik yang muncul di Amerika syarikat. Fahaman ini mendokong kekuasaan Amerika untuk menguasai dunia. Dalam fahaman ini, cara untuk menguasai dunia adalah melalui kuasa ketenteraan, kuasa ekonomi, mahupun diplomasi.

1.Kuasa ketenteraan digunakan sekiranya sesebuah negara itu dilihat mampu menjadi pencabar kepada kuasa ketenteraan Amerika. Amerika akan melabelkan negara tersebut sebagai negara fundamentalist dan terrorist. Dengan penglabelan ini, maka Amerika akan menggunakan kuasa ketenteraan untuk menjajah. Antara negara yang telah terkulai melalui kuasa ketenteraan adalah Afghanistan, Iraq, dan akan berlanjutan kepada Iran yang kini dilihat mempunyai potensi dalam menggugat kuasa besar Amerika.

Dalam hal ini, arkitek perang Iraq iaitu Paul Wolfowitz adalah kawan rapat Anwar Ibrahim. Selain daripada itu, Anwar Ibrahim pernah menulis surat kepada Paul Wolfowitz tanda sokongannya kepada Paul Wolfowitz dalam penyerangan Iraq. That's Point!!!

2.Kuasa Ekonomi pula digunakan kepada negara-negara yang diplomasinya adalah tinggi terhadap Amerika. Negara Islam yang kaya minyak akan digondolkan. Manakala negara Islam yang mempunyai syarikat besar Minyak akan dipinggirkan. melalui kuasa ekonomi ini, alat untuk menjajah negara lain adalah melalui IMF, pinjaman modal , syarikat multi-coorporation mahupun ekonomi globalisasi. Ekonomi globalisasi akan menghambat negara miskin utnuk meminjam modal lantas tertakluk dengan pejanjian hamba. Antara negara yang termasuk dalam permainan ini adala Korea Selatan, Indonesia dan kebanyakan negara lain.

Dalam hal ini, pada krisis ekonomi 1998, Anwar Ibrahim memaksa Tun Mahathir meminjam IMF agar Malaysia menjadi hamba kepada Amerika. Namun Tun Mahathir yang dianggap samurai asia oleh pemikir Islam tidak mengikuti telunjuk mantan timbala perdana menterinya itu. Tun tahu bahawa penghutang akan menjadi hamba kepada pemiutang. Lantas Tun membuat dasar ekonomi dalam mengikat US dolar dengan ringgit yang menyalahi undang-undang ekonomi pada masa itu. Akhirnya Malaysia selamat. Anwar sememangnya mahu Malaysia jadi hamba kepada IMF. That's point!


3.Kuasa diplomasi pula digunakan kepada negara-negara Islam yang kaya minyaknya. Diplomasi ini digunakan di negara-negara teluk yang mempunyai rizab simpanan minyak terbesar dunia Minyak merupakan aset yang beharga kepada dunia. Maka melalui diplomasi ini, syarikat minyak kepunyaan Yahudi-Amerika akan mengaut segala khazanah minyak di semua negara-negara islam. Antara negara yang termasuk melalui kaedah ini adalah Arab Saudi, Kuwait, EAU dan sebahagian negara-negara Islam yang lain. Negara Islam yang mempunyai syarikat minyak akan terus dipaksa untuk membantu rakyat dengan subsidi yang tinggi sehingga syarikat minyak kepunyaan Islam itu akan bankrap dan tidak ada modal untuk membuka explorasi minyak di mana-mana perairan dunia.

Dalam hal ini, Anwar Ibrahim menentang cadangan Tun Abdul Razak dalam menubuhkan Syarikat Petronas Milik Malaysia dengan alasan membazir dan mengambil duit rakyat. Anwar juga menentang Tun Mahathir dalam memajukan syarikat Petronas ini dengan mengatakan jurang antara orang miskin dan kaya bertambah luas . Anwar Ibrahim sekali lagi menentang Petronas pada zaman Tun Abdullah Ahmad Badawi apabila Anwar mahu Petronas memberi subsidi yang tinggi kepada rakyat dan mengatakan harga minyak yang tinggi membebankan rakyat miskin dan menyifatkan tindakan kerajaan melampau. Sedangkan hakikatnya harga yang tinggi itulah menguntungkan negara kita. keuntungan petronas berbalik juga kepada negara kita pada masa masa akan datang. Anwar mahu Petronas bankrap dan tidak mampu menjalankan operasinya dalam mengexplorasi minyak-minyak di perairan di serata dunia. Anwar mahu melihat negara Islam menjadi miskin dengan kebankrapan syarikat kepunyaan Islam. That's point!!!!!!!!!!!

4. Melalui falsafah neo-conservatisme ini, Amerika seharusnya dan dikehendaki melahirkan tokoh tokoh penting yang berpendidikan secularisme. Amerika juga seharusnya rapat dengan tokoh-tokoh Islam yang berfahaman modenist dan liberalist. Tokoh tokoh ini seharusnya terdiri daripada mereka yang berfikiran anti-fundamentalisme. Tokoh tokoh ini haruslah membawa fahaman demokrasi dah Human Right ke negara negara ke serata dunia dengan kebebasan bersuara untum mengondem kerajaan yang baik.

Dalam hal ini, Anwar merupakan tokoh Demokrasi yang mendapat dana dari NED (National Endowment For Democrasy). NED adalah sebuah badan NGO yang penting di Amerika dalam penyebaran fahaman Demokrasi ke serata dunia. Anwar Ibrahim beberapa tahun yang lepas membentangkan kertas kerjanya bertajuk Islam dan demokrasi di New York. That's Point!!!!!

5. Melalui demokrasi ini, kebebasan bersuara adalah alat untuk menjatuhkan pemerintah yang baik. Kebebasan bersuara akan dimanipulasikan oleh Amerika untuk memasuki sebuah negara. Seperti mana yang berlaku di Iraq, NGO NGO mengomen tentang ketidakadilan Saddam dalam memperlakukan orang-orang Syiah di negaranya. Maka NGO inilah digunakan oleh Amerika sebagai tiket untuk memasuki sebuah negara. Selain daripada metodolgi itu, kaedah mahupun cara yang lain adalah mendokong Free market untuk menjajah negara-negara lain yang miskin. Kaedah terakhir adalah mencipta "social welfare " (kabajikan sosial) untuk masyarakat civil menjalankan hak mereka tanpa dibelenggu oleh pemerintah.

Sedarkah kita bahawa NGO seperti HINDRAF itu disokong oleh Anwar Ibrahim. IFC juga disokong oleh Anwar Ibrahim. Majlis Peguam yang mahu kebebasan beragama dibuka kepada rakyat juga disokong oleh Anwar Ibrahim. Dalam hal ini, sekali lagi Anwar menggunakan kebebasan bersuaranya dalam menjatuhkan pemerintahan Pak Lah. Konsep dan agenda Pak Lah dalam Islam Hadhari, Towering Malay, Kelas Minda Pertama, Minda Keusahawanan Melayu kesemuanya tersekat dan terhenti. Kesemua ini hasil usaha yang dimainkan oleh Anwar Ibrahim dalam menyekat kemajuan di negara Islam.Thats Point!!!!!!!!!!!!!!

kesemua ini adalah taktik dan cara Amerika menguasai dunia. Amerika tidak suka jikalau ada negara Islam yang mempunyai potensi yang luas untuk berkembang maju. Maka dengan inilah, kita lihat semacam ada perkaitan yang kuat antara Anwar Ibrahim dan Amerika yang dikuasai oleh zionisme yang berfahaman Neo-conservatisme untuk menghancurkan Islam.

Penulis terkenangkan kata-kata Yusuf Al-Qardawi yang pernah menaruh harapan hanya kepada Negara Malaysia. Beliau mengatakan bahawa beliau tidak melihat satu negara Islam pun yang akan berkembang dari segi pelbagai aspek melainkan negara itu adalah Malaysia. Sehinggakan Beliau melabelkan Malaysia sebagai Andalusia Kecil yang akan meledakkan generasi baru yang gemilang.

Ingatlah saudara, landasan yang kita lalui ini adalah benar . Program seperti "Islam Hadhari" itu adalah agenda yang terbaik dalam memajukan umat Islam yang kini ketinggalan dalam bidang sains dan teknologi. Sheikhul Azhar Dr. Sayyid Tantawi sendiri pernah menyokong konsep Islam Hadhari ini sehinggakan Sheikhul Azhar ini ingin membawa konsep ini ke semua negara Islam. Yang menentang Islam Hadhari ini hanyalah golongan picisan yang tidak memahami konsep hadaf dan matlamat Islam yang sebenarnya. Saudara, sedarilah, Malaysia adalah negara Islam yang mempunyai potensi dan karekter yang ideal untuk berkembang yang tidak dimiliki oleh negara lain.

Maka dengan inilah, Amerika tidak senang dengan kemunculan "harimau kecil" di Asia. Maka dengan inilah Amerika meletakkan proksinya dan menyanjung-nyanjung agen mayanya. Marilah kita bersatu menentang orang itu, Ketahuilah orang itu tidak mempunyai apa-apa. Yang beliau ada hanyalah air liur basi yang sunguh busuk untuk negara ini...


emang

[...]

Lagi Tentang Analisa Kritis Terhadap Kunjungan Anwar Di Washinton

0 comments

Conspiracy Theorist terkenal iaitu Texe Marrs pernah memberi komen pada awal kempen Demokrat bahawa kedua-dua parti (Republikan & Demokrat) adalah dari rumah yang sama iaitu Illuminati.
Pendedahan tentang rahsia di sebalik kedua-dua parti ini diterangkan dengan teliti oleh Texe Marrs dalam ceramahnya yang bertajuk “The Synagogue of Satan and the Dancing Marionettes of the Democrat and Republican Party.”

Barrack Obama adalah percaturan beberapa kelompok pelobi zionis Israel yang sudah berbusut di Amerika.

Bapa Neo-Konservatif Yahudi iaitu Dr. Henry Kessingger adalah orang yang suka dengan mainan politik Anwar di Malaysia.

Kumpulan Neo-Konservatif yang bercabang di bawah organisasi Illuminati dipercayai mempunyai hubungan yang erat dengan Anwar Ibrahim. Ini dapat dilihat apabila Anwar sering berulang alik ke Washington DC yang merupakan sarang perundangan Amerika untuk menguasai dunia dan menjahanamkan Islam.

Obama adalah penyambung kepada tugasan yang diberikan pemerintah Illuminati kepada Timothy F. Geithner dan CEO Lehman Brohters, Richard S.Fuld. Melihat kepada kedatangan Anwar di Washington ke atas pemerintahan Obama adalah sebagai membetulkan gelaran Anwar sebagai Anti-Semitik Anti Yahudi Anti Zionisme setelah mengecam APCO dalam Parlimen Malaysia.

Geithner dan Fuld telah dilihat berfungsi sebagai penyumbang modal kepada Israel manakala Obama dilihat sebagai pelindung kepada operasi Israel melalui penggunaan kuasa veto di PBB.

Timothy F.Geithner (penggerak kejatuhan ekonomi dunia) adalah berketurunan Yahudi tulen dan pernah belajar di Sekolah Antarabangsa Bangkok. Semasa menuntut di Dartmouth Colleage, beliau mengambil pengkhususan dalam bidang Government and Asian Studies pada 1983.
Apakah Anwar tidak melihat semua ini??? Kenapa perlu berurusan dengan orang-orang sebegini?? Tentu ada sesuatu niat buruk Anwar terhadap dunia Islam. Fikir-fikirkan.

Kemudian Geithner menyambung pula master di John Hopkhin University khusus dalam bidang International Economics and East Asian Studies dan Anwar juga merupakan pensyarah dan profeser Jemputan ke hormat dalam bidang kesepakatan Islam dan non-Islam dalam Pluralisme

Mereka cuba bicara tentang pembebanan demokrasi di dunia Arab, tujuan utama dari para penulis neo-konservatif yang berpengaruh seperti Robert Kagan dan Charles Kranthammer adalah transparan : manipulasi terhadap mekanisme demokrasi liberal untuk menciptakan kompetisi yang beragam yang akan menghancurkan persatuan Arab. Membawa demokrasi ke Arab tidak sebagaimana gagasan yang timbul kemudian sebagai slogan sindiran.
Inilah wajah Anwar. Digunakan dan sanggup digunakan sebagai jambatan barat ke dunia Islam dengan label Liberalisme dan Demokrasi. Peranan inilah yang dimainkan Oleh CIA. Hati-hati dengan mainan Anwar......

[...]

LIBERALISME (ANWARISME) = STATUE OF LIBERTY (AMERICANIZATION)

3 comments


[...]

AMERIKA SIBUK MENCATURI DUNIA

2 comments

MODEL PEMIMPIN MUSLIM MODERATE :
MUSTAFA KAMAL ATTARTURK VS Islamic TurkeyHAMID KARZAI VS Mujtahidin

JALAL TALABANI VS Saddam Hussein

GUS DUR VS Habibi

ANWAR IBRAHIM VS Pak Lah (Islam hadhari)


ANWAR SADAT VS Ikhwanul Muslimin
KESEMUANYA MEREKA MEMPUNYAI HUBUNGAN RAPAT DENGAN AMERIKA NEGARA YANG BERFAHAMAN FALSAFAH NEOCONSERVATIVE YANG INGIN MENGUASAI DUNIA..

KAMU INGAT COLLONIALISME SUDAH BERAKHIR????!!!!!!
KAMU INGAT PENJAJAHAN SUDAH BERAKHIR??!!!!

KINI GERAKAN COLLONIALISME TERKANDUNG DALAM FAHAMAN NEO-CONSERVATIVE

TOKOH NEOCONSERVATIVE TERMASUKLAH BUSH, COLIN POWELL DAN PAUL WOLFOWITZ (ORANG YG RAPAT DENGAN ANWAR IBRAHIM) . AMERIKA KINI SUDAH MEMPRAPAGASIKAN AGENDA TERSEMBUNYINYA UNTUK MENGUASAI DUNIA MELALUI PROKSI-AGENT DALAM DEMOKRASI.

BUKA MATA LAH BEB, ORANG YAHUDI DAN NASRANI TIDAK SENANG MELIHAT ISLAM MAJU DI MUKA BUMI..TERANG-TERANG DINYATAKAN DI DALAM AL-QURAN.

MEREKA MENJAJAH UMAT ISLAM DENGAN FALSAFAH MEREKA YANG BANYAK KITA TIDAK KETAHUI.

DARI FALSAFAH LIBERALISME DALAM AGAMA,
KEPADA FALSAFAH CAPITALISME DALAM EKONOMI.
DARI FALSAFAH MICHIELIVISME DALAM POLITIK,
SEHINGGA FALSAFAH HEDONISME DALAM SOSIAL MASYARAKAT..
INI SEMUA KESAN FALSAFAH BARAT YANG MENJAJAH KITA...


KESEMUA BIDANG DAN ASPEK
DISELITKAN DENGAN FALSAFAH YANG MEREKA CIPTA


BEB!!!! KALAU PAS DEGIL TIDAK MAHU BERSATU DENGAN UMNO,
TUNGGULAH MALAYSIA NI JADI SEPERTI NEGARA-NEGARA YANG PEMIMPINNYA ADA DI ATAS.
SEDARLAH LEBIH 60% MELAYU (PAS & UMNO) MERUPAKAN PENDUDUK MALAYSIA.
KADAR NI SUDAH CUKUP UNTUK MEMBENTUK KERAJAAN.
TENGOK STATISTIK LAH BEB.


APSAL LAH "PAS" TIDAK TENGOK!!!!!!
PARTI MEREKA TELAH DIMASUKI OLEH GOLONGAN ERDOGAN.
GOLONGAN YANG AKAN MEMBAHAM HABIS-HABISAN NILAI MURNI YANG DIPERJUANGKAN OLEH GOLONGAN PAS YANG DAHULU . MEREKA TIDAK MELIHAT BAHAWA GOLONGAN ERDOGAN INI AKAN MENGHANCURKAN "PAS" DARI DALAM. TENGOK SAJA LAH NANTI BEB!!!! THIS IS A THEORY CONSPIRASY..


"PAS" YANG TIDAK MAHU BELAJAR FALSAFAH, KERANA PADA PANDANGAN MEREKA FALSAFAH ITU DIHARAMKAN DALAM AGAMA, MAKA MENYEBABKAN MEREKA TERKULAI DENGAN BAHAMAN FALSAFAH BUATAN BARAT.
KERANA TIDAK MENGENALI MUSUH.
SEDANGKAN MUSUH ITU TERKANDUNG DI DALAM FALSAFAH-FALSAFAH DAN IDEOLOGY BARAT.


MUSUH BUKAN SEPERTI DAHULU YANG MENAMPAKKAN DIRINYA,
TETAPI MUSUH ITU ADALAH PEMIKIRAN-PEMIKIRAN YANG ADA PADA "ORANG-ORANG KITA" DALAM KONTEKS GLOBALISASI INI.


SIAPAKAH "ORANG KITA" YANG DIMAKSUDKAN?
SIAPA LAGI KALAU ORANG YANG SELALU KELUAR MASUK KE AMERIKA DAN ORANG YANG SELALU MENDAPAT PUBLISITI YANG MELUAS DALAM FORUM-FORUM YANG DIANJURKAN OLEH ANTARABANGSA.
ORANG INI PERNAH MENDAPAT TOKOH (THE 100 MOST INFLUENTAL PEOPLE IN THE WORLD)TERKENAL DALAM MAJALAH "THE TIMES 2008".


BERAPA BANYAK SUDAH GERAKAN ISLAM MAHUPUN NEGARA ISLAM HAMPIR MENANG, TETAPI TERSUNGKUR KALAH SEBELUM SAMPAI DI GARISAN PENAMAT. DISEBABKAN MEREKA TIDAK MENGETAHUI FALSAFAH DAN IDEOLOGY BARAT.
HANYA KERANA MEREKA MENGATAKAN "FALSAFAH" ITU HARAM DIPELAJARI.

Ahli Akademik dalam UMNO mahupun NGO lain mengetahui falsafah barat ini sehingga bersatu menentang orang itu. Anda pula bagaimana???Emang-PsychoticKiller[...]

KES NIZAR : GEMBIRA SESAAT CUMA

4 comments
HAKIKAT KINI :
Keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini mengesahkan Nizar Menjadi MB Perak yang sah .

TERCATAT SEJARAH :
Nizar adalah satu-satunya Menteri Besar di dalam dunia yang mempunyai hanya enam kerusi dari 59. UMNO ada 27, MCA ada 1, DAP ada 17, PKR 5, Bebas 3 dan PAS ada 6.
Sejak tertubuhnya Malaysia, Baru pertama kali dalam sejarah ada orang menjadi Menteri Besar yang mana ADUNnya adalah MINORITI. Sedangkan MB itu hendaklah dan mesti dari kalangan yang ADUNnya adalah MAJORITI.

HIKMAH TERSIRAT :
Situasi ini adalah kemenangan sementara. Hikmahnya adalah untuk menghentam kata-kata Anwar dalam blognya yang mempertikaikan ketelusan Mahkamah tetapi mahkamah pula telah menyebelahi pihak mereka. Keputusan ini Mematikan hujah Anwar yang mengatakan Sistem kehakiman Negara tidak telus. Keputusan ini Mematahkan argumentasi Anwar yang mengatakan Negara Malaysia ini tidak ada Demokrasi. Keputusan bahawa Nizar menjadi MB adalah cerminan yang paling kukuh untuk mengatakan Malaysia ada Demokrasi secara telus.
Kejadian ini mengondem Anwar dengan kata-katanya yang retorik untuk memburukkan Malaysia.


APA AKAN TERJADI :
Akan berlaku UNDI TIDAK PERCAYA terhadap MB Nizar kerana pada masa ini kerusi DUN BN adalah 31, manakala DUN PR adalah 28. Ini akan menyebabkan Nizar akan berundur juga. Mau tidak mau, Nizar akan berundur juga. Situasi ini adalah SITUASI MEMBUANG MASA bagi Sebab status MB akan bertukar tangan juga. NIZAR akan berhadapan dengan UNDI MAJORITI apabila persidangan DUN bermula kelak. Namun situasi ini adalah HIKMAH untuk Malaysia siapa yang selalu berpolitiking dan siapa yang membela nasib rakyat yang sebenarnya.. KITA TUNGGU!!!!!!!

Emang Da Galileo _____________________________________________________________________________

AnWAR MELUDAH KE LANGIT

1. AnWAR tersentak dengan keputusan Mahkamah Tinggi mengesahkan DS Nizar sebagai MB Perak yang sah. Keputusan ini pasti memeningkan AnWAR untuk terus menyalahkan mahkamah yang tidak telus dan tidak adil dalam membuat keputusannya.

2. AnWAR sedar dengan majoriti 28 orang pembangkang dalam DUN Perak, bila-bila masa Perak bakal dirampas kembali BN apabila persidangan DUN diadakan kelak. Tambahan pula pembangkang perlu juga menerima keputusan mahkamah yang membenarkan DS Zambry, 5 exconya dan 3 ADUN bebas menghadiri sidang DUN. Dgn speaker di tgn BN, pembangkang bakal menemui jln sukar mengekalkan Nizar sbg MB.

3. Helah untuk mengekalkan sidang bawah pokok nanti bakal mendedahkan PAS, PKR dan DAP mengamalkan 'double standard' dalam menerima keputusan mahkamah. Maka taktik AnWAR adalah mengheret rakyat ke kancah p/raya semula sebelum sidang DUN Perak nanti.

4. AnWAR menerusi DAP dan Nizar sengaja mengajak rakyat ke kancah p/raya semula bagi menutup kelemahan pembangkang yg punya kurang majoriti di DUN Perak. mereka sengaja mengumumkan mahu p/raya semula sedangkan kuasa membubarkan DUN adalah hak mutlak Baginda Sultan Perak.

5. Tambahan pula dikhabarkan DS Zambry dan barisan exconya sedang meninggalkan pejabat masing-masing dengan aman dan penuh kerjasama. AnWAR mengharapkan MB dan exco BN ini melawan serta tidak mahu meninggalkan pejabat dgn aman, maka AnWAR akan 'spin' isu dgn katakan BN memang samseng serta tidak menghormati keputusan mahkamah.

6. AnWAR kini sedang berkahak dan meludah ke arah langit, dan kahak serta ludahnya bakal terkena di mukanya sendiri.......


[...]

RAND

0 comments

Sebuah kajian dasar yang bertajuk Civil Democracy Islam Partner Resourses & Strategies telah diterbitkan oleh RAND coorporation hasil penyelidikan Cheryl Bernard seorang warga negara Perancis.

RAND adalah sebuah badan penyelidikan dan penasihat yang berpengaruh di Washington. Dalam kajian ini, umat islam dinilai dari segi kecenderungan pemikiran mereka samaada :
1.Muslim Tradisionalist.
2.Muslim Fundamentalist.
3.Muslim Modenist.
4.Muslim Secularist.[...]

ANWAR IBRAHIM = ISLAM LIBERAL MODENIS

0 comments
Sebuah kajian dasar yang bertajuk Civil Democracy Islam Partner Resourses & Strategies telah diterbitkan oleh RAND coorporation hasil penyelidikan Cheryl Bernard seorang warga negara Perancis.

RAND adalah sebuah badan penyelidikan dan penasihat yang berpengaruh di Washington. Dalam kajian ini, umat islam dinilai dari segi kecenderungan pemikiran mereka samaada :
1.Muslim Tradisionalist.
2.Muslim Fundamentalist.
3.Muslim Modenist.
4.Muslim Secularist.

Kecenderungan ini diasaskan kepada isu-isu seperti :
1.Hijab
2.Negara Islam
3.Hak Asasi Manusia
4.Poligami
5.Hudud
6.Jihad.

Kajian itu menegaskan bahawa tokoh modenis (liberal) dan tokoh sekularist haruslah didokong secara halus dengan :
1.Lambakan dana-dana penajaan ( Anwar dapat tajaan NED)
2.Ruang media (Anwar kerap kali ditemuramah oleh BBC, CNN dan Al-Jazirah)
3.Platform berbicara (Anwar kerap kali bercakap di forum-forum antarabangsa)
4.Penonjolan mereka untuk dipuja sebagi tokoh islam yang sebenarnya. (Anwar salah seorang 10 tokoh yang terkenal dalam Majalah TIMES '08 )Golongan traditionalist (maybe dalam PAS) pula haruslah dipingirkan manakala golongan fundamentalist (maybe ahli akademik UMNO mahupun dalam NGO Islam lain) haruslah ditindas, dipinggirkan dan dikaitkan dengan terrorist supaya jihad akan mati di muka bumi ini, lantas menyebabkan islam tidak akan berkembang.

Golongan traditionalist dan fundamentalist haruslah diadu dombakan sehingga tenaga dan idea mereka dilelahkan dengan isu-isu picisan. Pergaduhan dua golongan ini haruslah disuburkan agar tenaga dan fikiran mereka habis didalam menangani isu-isu remeh temeh sehingga melupakan elemen penting dalam pembangunan Islam.


Align CentreAdu domba ini telah dilakukan oleh Anwar di Malaysia. Anwar mengadu dombak 2 parti Islam UMNO dan PAS di Malaysia. Ini dapat dilihat apabila Anwar menyamakan UMNO dengan parti FATAH, manakala PAS dengan parti HAMAS. Penglabelan ini diharapkan agar dua parti Melayu-Islam ini akan terus bergaduh dan bercakaran sesama sendiri

UMNO yang ingin mengadakan musyawarah dengan PAS dibantah oleh Nik Aziz yang telah dipengaruhi oleh Anwar Ibrahim (Pengadu domba masyarakat Islam). Anwar tidak mahu 2 parti ini berSATU.

Dalam kajian itu, Golongan fundamentalist haruslah ditohmah dan disisihkan dengan mengaitkannya dengan terrorisme.

Kajian tersebut juga menyarankan agar badan-badan bukan islam perlu diwujudkan agar menongkah harus perdana dan merungkai ajaran ajaran asasi Islam.CIRI-CIRI ISLAM LIBERAL = MODENIS
1.MENOLAK NEGARA ISLAM
2.JATUHKAN SISTEM KHALIFAH
3.GALAKKAN PLURALISME & IFC
4.MENOLAK TERRORISME
5.GALAKKAN DEMOKRASI
6.PERSAMAAN KAUM DAN JANTINA1. Anwar Ibrahim telah menolak konsep NEGARA ISLAM. Pada Pilihan Raya Umum yang lepas, beliau secara terang-terangan mengatakan bahawa beliau tidak menyokong apa-apa tuntutan NEGARA ISLAM. NEGARA ISLAM bukan lah satu agenda utama beliau.

2. Anwar Ibrahim telah mencela sistem Khalifah Islam. Anwar mencela sistem khalifah dalam kertas kerjanya yang dibentangkan di New York. IKD yang merupakan badan pemikir Anwar mengeluarkan buku yang menolak sistem khalifah.

3. Anwar Ibrahim menyokong tertubuhnya IFC Interfaith Commersion) yang menggalakkan Pluralisme. Pluralisme adalah salah satu manefesto kesatuan agama yang akan menafikan kepelbagaian agama lantas akan menghancurkan agama Islam itu sendiri.

4. Anwar Ibrahim menyokong penyerangan USA terhadap IRAQ. IRAQ dikatakan sebagai negara pengganas yang melahirkan terrorisme. Sedangkan Iraq adalah satu-satunya negara Islam yang paling kuat dari segi ketenteraan pada masa itu.

5. Anwar Ibrahim adalah tokoh demokrasi. Melalui kebebasan media samaada external mahupun internal, beliau telah mempengaruhi rakyat untuk menolak konsep dan gagasan dari pemerintah sehingga dapat menjatuhkan pemerintah yang baik seperti Tun Abdullah Ahmad Badawi.

6. Anwar Ibrahim adalah tokoh yang memperjuangkan persamaan lelaki dan perempuan. Ini dapat dilihat apabila beliau menyamakan isterinya dengan si saiful mahupun lelaki-lelaki gay yang lain. Persamaan ini lebih dilihat ingin menjadi kaum nabi LUTH.


Secara konklusinya, ANWAR IBRAHIM merupakan seorang yang LIBERAL dan MODENIS yang disokong oleh BADAN-BADAN "NGO" LUAR NEGARA untuk meneruskan MISI MENGHANCURKAN NEGARA ISLAM yang mana agenda ini dipelopori oleh negara SUPER POWER iaitu AMERIKA.

SAY NO TO ANWAR FOR BUILDING ISLAMIC STATE IN MALAYSIA!!!!!

____________Emang-PsychoticKiller____________[...]

KES ANWAR : MUKA BOLEH MENCERMINKAN PEMBOHONGAN.

4 comments


MUKA BOLEH MENCERMINKAN PEMBOHONGAN.


Ahli saintis kini telah menemui satu sistem untuk mengesan pembohongan. Alat atau sistem ini mengaplikasikan gelombang kecepatan denyutan nadi, denyutan jantung, tekanan darah serta bentuk mimik muka dan mata.

Seseorang yang menipu akan terpancar di wajahnya kerana perubahan emosi dalaman. Pengkaji di Institute for Neural Computation San Diego (Akademi Psiko-fisiologi) mengatakan bahawa emosi mahupun naluri seseorang akan disalurkan ke bentuk mimik muka. Berlaku perubahan di muka adalah cerminan daripada hasrat dalaman seseorang.

Kini program komputer yang berdasarkan aritmetik dan gelombang dapat mengesan pembohongan seseorang.

PERUBAHAN MUKA adalah cerminan daripada hati dan emosi dalaman seseorang mempunyai perkaitan yang kuat. Maka dengan ini, kita akan dapat mengenali pembohongan seseorang melalui bentuk muka dan matanya.

Berikut adalah dalil Quran yang mempunyai perkaitan yang sungguh rapat dengan hal di atas :

1. Surah Al-Hajj ayat 72: "Apabila dibacakan ayat quran kepada mereka, maka kamu akan mengenali dari MUKA orang kafir yang mungkar.

2.Surah Al-Ahzab ayat 66 : "Hari yang akan memperlihatkan MUKA-MUKA mereka berubah-ubah dalam neraka, lantas mereka mengatakan sungguh malang nasib kami kerana tidak taat kepada Allah dan rasulNya".

3.Surah Al-Zumar ayat 60 : " Di hari kiamat nanti, engkau akan melihat orang yang mendustakan Allah , MUKA-MUKA mereka kesemuanya hitam....

4.Surah Muhammad, ayat 30 : " Jikalau kami (Allah) mahu, tentulah Allah memperlihatkan engkau, tentulah engkau mengenali mereka dari TANDA-TANDA MUKA mereka (samada menipu atau tidak). kamu akan mengenali mereka dari PERMAINAN KATA-KATA. Sesungguhnya Allah mengetahui perbuatan kamu."


Kesemua ayat di atas menyatakan bahawa ada perkaitan yang kuat di antara MUKA dan ISI HATI.

Kami mengharapkan agar Anwar Ibrahim dapat diuji dengan psiko-fisiologi untuk mengenali PEMBOHONGAN yang selalu beliau lakukan.

Secara spesifik isu ini, kami banyak melihat muka Anwar saling bertukar-tukar dan bentuk mukanya menampakkan banyak penipuan. Bentuk-bentuk muka ini dapat dilihat dari pelbagai siri-siri video apabila beliau ditanya oleh pihak wartawan.

Ini dapat dilihat daripada pelbagai video,Apabila ditanya tentang :
1-Soalan yang ditujukan tentang sumpah.
2-Gagasan 16 september.
3-Bilangan Cross-Over (lompat parti).
4-Mainan kata-katanya dalam pelbagai siri ceramah retoriknya.
5.Temuramah di BBC dan Al-Jazeerah
6.Mengelak dari disoal oleh wartawan daripada khasnya UTUSAN.Secara natijahnya, banyak bentuk muka Anwar menampakkan PEMBOHONGAN .

Kami mengharapkan pihak kerajaan memajukan aplikasi ini agar AGEN YAHUDI ini tidak terlepas. Jikalau keputusan Mahkamah tidak menyebelahi Saiful, maka DNA haruslah diambil. Kami mengharapkan juga usul di parlimen tentang DNA dikaji dan diterima.
Kerana banyak konflik politik tanahair kucar kacir disebabkan partikel munafik ini.Wassalam.
EMANG PSYCHOTIC KILLER

[...]

APABILA SI BODOH SOMBONG MENGHALAU SI BIJAK PANDAI

5 comments

Gambar menunjukkan Sivakumar diangkat kerana degil dan enggan memulakan mesyuarat serta cuba menghalau 10 ADUN yang sah
LAWAK...LAWAK...LAWAK...APABILA ORANG YANG "TIDAK SEDAR DIRI" MENGHALAU ORANG YANG BERHAK,
MAKA AKAN TERJADILAH ADENGAN DIA DIANGKAT DAN DIHALAU KELUAR.


Apa punya luculah V.Sivakumar ni.

V.Sivakumar : ‘‘Saya tak mahu ketujuh-tujuh orang (Zambry dan enam ahli Exco) yang digantung berada dalam Dewan. Keputusan ini dibuat oleh Jawatankuasa Hak dan Kebebasan yang telah diterima pada 3 Mac lalu , bukan saya. Saya juga arah ketiga-tiga orang yang saya anggap telah meletak jawatan keluar daripada Dewan. Saya hendak 10 orang ini (tujuh ADUN BN dan tiga ADUN Bebas) keluar Dewan dulu baru mulakan sidang”.


__________ULASAN__________

-keputusan Jawatakuasa Hak dan Kebebasan 3 Mac? . Yang mesyuarat bawah pokok tu ker? wukakakakaka

lawak gila Pakatan Rakyat ni...

-Dorang ni tidak tengok keputusan mahkamah ker yang mengatakan pergantungan itu tidak sah?

lawak gila babi lah Pakatan Rakyat ni...


Cakap punya cakap, last-last diri sendiri yang kena halau. :)

-Pihak Pembangkang ni tidak tahu ker bahawa mereka sudah kehilangan majoriti DUN?

BN=31 PR=28

-Aku rasa pakatan pembangkang harus mengambil subjek Matematik sekolah Rendah semula.

Disebabkan mereka menganggap angka 28 itu lebih besar daripada 31. Gagal matematik!!!!!


Gambar di atas menunjukkan Sivakumar diusung keluar. LAWAK!!!!

Pakatan Pembangkang seolah-olah lupa diri dan tidak menerima hakikat bahawa mereka bukan lagi suara majoriti.

[...]

SURAT UNTUK ANWAR

44 commentsSURAT CINTA MELANKOLIK UNTUK MU


ANWAR IBRAHIM.....
KAMI ADALAH PENCINTA NEGARA.

SURAT INI KAMI TUJUKAN KEPADAMU DISEBABKAN NILAI CINTANYA KAMI KEPADA NEGARA INI.


ANWAR,

SESUNGGUHNYA KAMI MELIHAT GERAK GERIMU DARI ENGKAU LEPAS PENJARA LAGI. ENGKAU TELAH BANYAK BERPOLITIKING SEHINGGA BANYAK NILAI PENTING DALAM PEMBANGUNAN NEGARA TERSEKAT KERANA RAKYAT MELAYAN KARENAHMU YANG GILA. KAMI YANG HANYA MAMPU MELIHAT DARI SUDUT LUAR BERASA SEDIH KERANA RAKYAT MENJADI BAHAN MAINANMU DAN BATU LONCATAN UNTUK ENGKAU MENJADI PERDANA MENTERI. SUDAH BERAPA BANYAK ENGKAU BAZIRKAN MASA KAMI UNTUK MELAYAN KARENAH KEGILAANMU YANG HANYA INGIN MENJADI PERDANA MENTERI.


ANWAR,

KETAHUILAH ANWAR, ENGKAU TIDAK AKAN JADI PERDANA MENTERI.SEKALI LAGI INGIN KUKATAKAN PADAMU, ENGKAU TIDAK AKAN MENJADI PERDANA MENTERI!!!!


ANWAR,

MACAM MANALAH SEORANG YANG SEDANG BERHADAPAN DENGAN KEMELUT PERIBADI BOLEH MENYELESAIKAN PROBLEMATIKA PERSOALAN DAN KEMELUT NEGARA YANG SOFISTIKATED. MACAM MANALAH SEORANG YANG BERHADAPAN DENGAN KESONGSANGAN NILAI PERIBADI MAMPU MENJADI PERDANA MENTERI. MACAMANALAH NAK TADBIR NEGARA KALAU DIRI SENDIRI TIDAK DAPAT DITADBIR DENGAN BAIK.
MACAM MANALAH NAK MEMBANGUNKAN NILAI MODAL INSAN YANG DIINGINI OLEH SEKALIAN RAKYAT MALAYSIA JIKALAU NILAI DIRI PUN SONGSANG. TERNYATA ENGKAU SEMEMANGNYA TIDAK AKAN MAMPU MENTADBIR NEGARA. SEBELUM JADI PERDANA MENTERI LAGI ENGKAU SUDAH MENGKUCAR KACIRKAN NEGARA. BARU MENJADI PEMBANGKANG, BELUM LAGI MEMERINTAH, ENGKAU SUDAH MEMPORAK PORANDAKAN NEGARA DALAM PELBAGAI ISU.
SEHINGGA GROWTH PERTUMBUHAN EKONOMI BERADA PARAS YANG RENDAH KERANA KEWUJUDAN DIRIMU DI LUAR PENJARA. ENGKAU KELUAR PENJARA SAHAJA TELAH MENYEBABKAN KUCAR KACIR DAN HAMBATAN EKONOMI PERLAHAN KEPADA NEGARA.


ANWAR,

SEMASA ENGKAU BERADA DI PENJARA, NEGARA INI AMAN. GROWTH PERTUMBUHAN EKONOMI MENINGKAT DARI 4% KEPADA 6%. PERTUMBUHAN YANG DIANGGAP MEMBERANGSANGKAN OLEH NEGARA MEMBANGUN YANG MENGARAH KEPADA NEGARA MAJU.SEMASA ENGKAU BERADA DI DALAM PENJARA, BANYAK PROGRAM MEMBANGUNKAN NEGARA BERJALAN. SYARIKAT DAN INFRA STRUKTUR JUGA BANYAK DIBINA KERANA PADA MASA ITU RAKYAT BERSATU UNTUK MEMAHAMI ASPIRASI NEGARA YANG MURNI.SEMASA ENGKAU BERADA DI DALAM PENJARA, MSC MEMBANGUN DENGAN PESAT.PETRONAS BERTAMBAH MAJU, MAS MAJU, PROTON DAN PERODUA JUGA MAJU KERANA PADA MASA ITU RAKYAT BERSATU MENJAYAKAN KESEMUA ASPIRASI NEGARA.


TAPI DENGAN ADANYA PARTIKEL ENGKAU, ENGKAU TELAH MENYEBABKAN RAKYAT BERPECAH DAN CENDERUNG UNTUK TIDAK MELIBATKAN DIRI DALAM KHIDMAT PEMBANGUNAN NEGARA.TAPI DENGAN ADANYA UNSUR DIRIMU, ENGKAU MENYEBABKAN BANYAK PROGRAM NEGARA TERGENDALA DISEBABKAN RAKYAT UNTUK BERPOLITIKING.


ANWAR,

KERANA ENGKAU, "ISLAM HADHARI" TERGENDALA.
PASAL ENGKAU, "MODAL INSAN" TIDAK BERJALAN.
DISEBABKAN ENGKAU "TOWERING MALAY" TERSEKAT.
AKIBAT ENGKAU, "KELAS MINDA PERTAMA" BERHENTI.
DARI ENGKAULAH KEMELUT POLITIK MELANDA TANAH AIR INI.
PASAL ENGKAULAH NI PAK LAH MELETAKKAN JAWATAN EKORAN DARIPADA KEMELUT POLITIK YANG MELANDA NEGARA INI.
APA PUNYA MANUSIALAH ENGKAU NI!!!
MEMANG SESUAI DI DALAM "ISA", ANWAR. MEMANG SESUAI!!!!


ANWAR,

KAMI BERASA SEDIH MELIHAT BANGSA KAMI (MELAYU) BERGADUH SESAMA SENDIRI DAN BERPECAH DISEBABKAN WUJUDNYA UNSUR DIRIMU. DULU, KAMI HANYA BERTENTANGAN IDEOLOGI, TETAPI KINI, KAMI BERGADUH BUKAN KERANA IDEOLOGI. TETAPI BERGADUH DISEBABKAN ENGKAU.HANYA BERGADUH MENGATAKAN SAMADA ENGKAU MELIWAT ATAUPUN TIDAK MELIWAT. KEWUJUDAN UNSUR DIRIMU DENGAN KELIWATANMU TELAH MENYEBABKAN ORANG BERGADUH HANYA KERANA INGIN MENYOKONG MU. ORANG YANG MENYOKONGMU ITU PULA LANGSUNG TIDAK MENGENALI MU. AKU HERAN, AYAT APA YANG ENGKAU GUNAKAN UNTUK MENDAPATKAN PENYOKONGMU?????


ANWAR,

KAMI TIDAK KISAH ENGKAU MELIWAT ATAUPUN TIDAK. SEBAB ITU SEMUA HAL PERIBADI ENGKAU.ITU HAL ENGKAU, ENGKAU NAK BUAT APA SAHAJA, BUATLAH APA SAHAJA! CUMA KAMI RISAU JIKALAU ENGKAU MENJADI PEMIMPIN KAMI. RAKYAT YANG KURANG IDEALISME AKAN MEMILIH ENGKAU DISEBABKAN TERPENGARUH DENGAN RETORIKA SENI BERCAKAP ENGKAU ITU. JIKALAU ENGKAU MENJADI PEMIMPIN KAMI, KAMI TIDAK AKAN DAPAT MEMBEZAKAN DI MANA YANG HAK DAN YANG BATHIL. KAMI TIDAK DAPAT BEZAKAN MANA PINTU DEPAN DAN PINTU BELAKANG SEBAB ENGKAU MENGAJAR KAMI TENTANG KONSEP PENYAMARATAAN. KAMI RISAU JIKALAU NEGARA INI DIPERINTAH OLEHMU.

ANWAR,

NEGARA INI ADALAH NEGARA ISLAM YANG POTENSINYA UNTUK BERKEMBANG SANGAT BESAR. KAMI TAKUT KEWUJUDAN DIRIMU ITU MENJADI PUNCA KEHANCURAN TAMADUN YANG TELAH LAMA TERBINA. KAMI TAHU, WATAK-WATAK YANG ENGKAU PAPARKAN SAMA SEPERTI HAMID KARZAI, JALAL TALABANI, GUS DUR, ANWAR SADAT DAN LAIN-LAIN TOKOH MUSLIM MODERATE. KAWAN-KAWAN ENGKAU ITU TELAH MENGGADAIKAN MARUAH NEGARA MEREKA KEPADA KUASA SUPER AMERIKA. ENGKAU SENDIRI TAHU KERANA ENGKAU MEMILIKI VISA G-4 YANG MEMBOLEHKAN ENGKAU MASUK KE DALAM PENTAGON DENGAN MUDAH. ITU YANG KAMI RISAU, KAMI TIDAK RISAU TENTANG MASALAH DAN KES LIWAT YANG ENGKAU HADAPI.KAMI RISAU NEGARA KAMI.


ANWAR,

MENGHITUNG DETIK DEMI DETIK, MELIHAT FENOMENA DAN SKETSA MASYARAKAT KINI, MAKIN HARI MAKIN MENJADI-JADI PERBUATANMU ITU. ENGKAU PANDAI BERSANDIWARA, ENGKAU PANDAI BERMAIN DRAMA. TAPI SEMUA ITU ENGKAU PUNYA PASAL. KAMI TIDAK KISAHPUN DENGAN GERAK GERI LANGKAHMU. TETAPI GERAK GERI LANGKAHMU ITU BERKAITAN DENGAN MASYARAKAT. ENGKAU MEMBAWA RAKYAT TERPALIT KE DALAM PERMAINAN POLITIKMU ITU. AKU SEDIH, SELAMA 5O TAHUN MERDEKA, BARU ADA SEORANG MELAYU BARING DI TENGAH JALAN MENAHAN KERETA SULTAN. ITU SEMUA SEBAB KONSEP "KETUANAN RAKYAT" YANG ENGKAU LAUNG-LAUNGKAN LAH TU. RAKYAT SUDAH MENJADI KURANG AJAR KERANA KONSEPMU ITU. SEDANGKAN RAJA ITU ADALAH PAYUNG NEGARA, AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU. ORANG CINA DAN INDIA SENDIRI TIDAK MELAKUKAN HAL TERSEBUT, MALANG SUNGGUH KERANKERANA IA DILAKUKAN OLEH ORANG MELAYU SENDIRI YANG MENJADIKAN ENGKAU SEBAGAI IDOLA. IDOLA PELIWAT!!!!


ANWAR,

PESANAN KAMI, TIDAK PERLULAH ENGKAU BERCITA-CITA MENJADI PERDANA MENTERI. KERANA IA BUKAN HANYA MEMBUANG MASAMU, TETAPI MEMBUANG MASA BANYAK PIHAK TERMASUK KAMI. ENGKAU PADA PANDANGAN KAMI TIDAK ADA APA-APANYA. NILAI YANG ADA PADAMU TIDAK BERGUNA LANGSUNG UNTUK NEGARA KAMI. NILAI YANG KONONNYA POWER SEPERTI BERCAKAP-CAKAP DI FORUM2 ANTARABANGSA ITU SEBENARNYA KAMI TIDAK PERLUKAN. APALAH GUNANYA POWER BERCAKAP JIKALAU PLATFORM TEMPAT ENGKAU BERDIRI DITAJA DAN DISUPPORT OLEH ORANG-ORANG YANG AGENDANYA TERHADAP ISLAM MASIH DIRAGUKAN.


ANWAR,

KAMI SESUNGGUHNYA TAHU, BARAT MENGANGKATMU BUKAN KERANA ENGKAU TERRER DAN MAHIR DALAM PENTADBIRAN MAHUPUN MEMPUNYAI IDEA YANG RELEVAN, TETAPI BARAT MENGANGKATMU KERANA BAKAT RETORIKAMU ITU DIPERLUKAN DALAM MENJAJAH MINDA UMAT ISLAM.KAMI TAHU, ENGKAU HANYA BERKELULUSAN SASTERA. ENGKAU TIDAK ADA KELULUSAN YANG SPESIFEK DALAM MANAGEMENT, PENTADBIRAN DAN FALSAFAH. ENGKAU TIDAK ADA APA-APANYA, ANWAR.ENGKAU MEMANG TIDAK ADA APA-APA.


ANWAR,

HENTIKANLAH MAINAN POLITIKMU. NEGARA TIDAK TERBINA DENGAN HANYA KATA-KATA. NEGARA TIDAK TERBINA HANYA DENGAN CERAMAH YANG KOSONG NILAINYA. SESUNGGUHNYA NEGARA TERBINA DENGAN PERPADUAN DAN SEMANGAT KEKITAAN. JANGANLAH ENGKAU MEMECAH BELAHKAN KAMI. JANGANLAH ENGKAU MEMPORAK PORANDAKAN KAMI HANYA KERANA INGIN MEMIKIRKAN TENTANG AGENDA ENGKAU INGIN MENJADI PERDANA MENTERI. PERDANA MENTERI YANG KAMI MILIKI DARI TUNKU ABDUL RAHMAN PUTRA AL-HAJ SEHINGGALAH TUNKU ABDULLAH AHMAD BADAWI SEMUANYA MEMBAWA KEMAJUAN YANG PERMANENT. ENGKAU TIDAK ADA APA-APA. YANG ENGKAU ADA HANYALAH AIR LIUR YANG SUNGGUH BUSUK UNTUK NEGARA INI!!!!!!!!!
SUDAH!!!!

YANG BENAR :
EMANG-PSYCHOTIC KILLER
PENCINTA KEBENARAN
(SURAT CINTA INI AKAN BERSAMBUNG)

[...]
 
© 2009 | EMANG DA GALILEO |