SURAT UNTUK ANWARSURAT CINTA MELANKOLIK UNTUK MU


ANWAR IBRAHIM.....
KAMI ADALAH PENCINTA NEGARA.

SURAT INI KAMI TUJUKAN KEPADAMU DISEBABKAN NILAI CINTANYA KAMI KEPADA NEGARA INI.


ANWAR,

SESUNGGUHNYA KAMI MELIHAT GERAK GERIMU DARI ENGKAU LEPAS PENJARA LAGI. ENGKAU TELAH BANYAK BERPOLITIKING SEHINGGA BANYAK NILAI PENTING DALAM PEMBANGUNAN NEGARA TERSEKAT KERANA RAKYAT MELAYAN KARENAHMU YANG GILA. KAMI YANG HANYA MAMPU MELIHAT DARI SUDUT LUAR BERASA SEDIH KERANA RAKYAT MENJADI BAHAN MAINANMU DAN BATU LONCATAN UNTUK ENGKAU MENJADI PERDANA MENTERI. SUDAH BERAPA BANYAK ENGKAU BAZIRKAN MASA KAMI UNTUK MELAYAN KARENAH KEGILAANMU YANG HANYA INGIN MENJADI PERDANA MENTERI.


ANWAR,

KETAHUILAH ANWAR, ENGKAU TIDAK AKAN JADI PERDANA MENTERI.SEKALI LAGI INGIN KUKATAKAN PADAMU, ENGKAU TIDAK AKAN MENJADI PERDANA MENTERI!!!!


ANWAR,

MACAM MANALAH SEORANG YANG SEDANG BERHADAPAN DENGAN KEMELUT PERIBADI BOLEH MENYELESAIKAN PROBLEMATIKA PERSOALAN DAN KEMELUT NEGARA YANG SOFISTIKATED. MACAM MANALAH SEORANG YANG BERHADAPAN DENGAN KESONGSANGAN NILAI PERIBADI MAMPU MENJADI PERDANA MENTERI. MACAMANALAH NAK TADBIR NEGARA KALAU DIRI SENDIRI TIDAK DAPAT DITADBIR DENGAN BAIK.
MACAM MANALAH NAK MEMBANGUNKAN NILAI MODAL INSAN YANG DIINGINI OLEH SEKALIAN RAKYAT MALAYSIA JIKALAU NILAI DIRI PUN SONGSANG. TERNYATA ENGKAU SEMEMANGNYA TIDAK AKAN MAMPU MENTADBIR NEGARA. SEBELUM JADI PERDANA MENTERI LAGI ENGKAU SUDAH MENGKUCAR KACIRKAN NEGARA. BARU MENJADI PEMBANGKANG, BELUM LAGI MEMERINTAH, ENGKAU SUDAH MEMPORAK PORANDAKAN NEGARA DALAM PELBAGAI ISU.
SEHINGGA GROWTH PERTUMBUHAN EKONOMI BERADA PARAS YANG RENDAH KERANA KEWUJUDAN DIRIMU DI LUAR PENJARA. ENGKAU KELUAR PENJARA SAHAJA TELAH MENYEBABKAN KUCAR KACIR DAN HAMBATAN EKONOMI PERLAHAN KEPADA NEGARA.


ANWAR,

SEMASA ENGKAU BERADA DI PENJARA, NEGARA INI AMAN. GROWTH PERTUMBUHAN EKONOMI MENINGKAT DARI 4% KEPADA 6%. PERTUMBUHAN YANG DIANGGAP MEMBERANGSANGKAN OLEH NEGARA MEMBANGUN YANG MENGARAH KEPADA NEGARA MAJU.SEMASA ENGKAU BERADA DI DALAM PENJARA, BANYAK PROGRAM MEMBANGUNKAN NEGARA BERJALAN. SYARIKAT DAN INFRA STRUKTUR JUGA BANYAK DIBINA KERANA PADA MASA ITU RAKYAT BERSATU UNTUK MEMAHAMI ASPIRASI NEGARA YANG MURNI.SEMASA ENGKAU BERADA DI DALAM PENJARA, MSC MEMBANGUN DENGAN PESAT.PETRONAS BERTAMBAH MAJU, MAS MAJU, PROTON DAN PERODUA JUGA MAJU KERANA PADA MASA ITU RAKYAT BERSATU MENJAYAKAN KESEMUA ASPIRASI NEGARA.


TAPI DENGAN ADANYA PARTIKEL ENGKAU, ENGKAU TELAH MENYEBABKAN RAKYAT BERPECAH DAN CENDERUNG UNTUK TIDAK MELIBATKAN DIRI DALAM KHIDMAT PEMBANGUNAN NEGARA.TAPI DENGAN ADANYA UNSUR DIRIMU, ENGKAU MENYEBABKAN BANYAK PROGRAM NEGARA TERGENDALA DISEBABKAN RAKYAT UNTUK BERPOLITIKING.


ANWAR,

KERANA ENGKAU, "ISLAM HADHARI" TERGENDALA.
PASAL ENGKAU, "MODAL INSAN" TIDAK BERJALAN.
DISEBABKAN ENGKAU "TOWERING MALAY" TERSEKAT.
AKIBAT ENGKAU, "KELAS MINDA PERTAMA" BERHENTI.
DARI ENGKAULAH KEMELUT POLITIK MELANDA TANAH AIR INI.
PASAL ENGKAULAH NI PAK LAH MELETAKKAN JAWATAN EKORAN DARIPADA KEMELUT POLITIK YANG MELANDA NEGARA INI.
APA PUNYA MANUSIALAH ENGKAU NI!!!
MEMANG SESUAI DI DALAM "ISA", ANWAR. MEMANG SESUAI!!!!


ANWAR,

KAMI BERASA SEDIH MELIHAT BANGSA KAMI (MELAYU) BERGADUH SESAMA SENDIRI DAN BERPECAH DISEBABKAN WUJUDNYA UNSUR DIRIMU. DULU, KAMI HANYA BERTENTANGAN IDEOLOGI, TETAPI KINI, KAMI BERGADUH BUKAN KERANA IDEOLOGI. TETAPI BERGADUH DISEBABKAN ENGKAU.HANYA BERGADUH MENGATAKAN SAMADA ENGKAU MELIWAT ATAUPUN TIDAK MELIWAT. KEWUJUDAN UNSUR DIRIMU DENGAN KELIWATANMU TELAH MENYEBABKAN ORANG BERGADUH HANYA KERANA INGIN MENYOKONG MU. ORANG YANG MENYOKONGMU ITU PULA LANGSUNG TIDAK MENGENALI MU. AKU HERAN, AYAT APA YANG ENGKAU GUNAKAN UNTUK MENDAPATKAN PENYOKONGMU?????


ANWAR,

KAMI TIDAK KISAH ENGKAU MELIWAT ATAUPUN TIDAK. SEBAB ITU SEMUA HAL PERIBADI ENGKAU.ITU HAL ENGKAU, ENGKAU NAK BUAT APA SAHAJA, BUATLAH APA SAHAJA! CUMA KAMI RISAU JIKALAU ENGKAU MENJADI PEMIMPIN KAMI. RAKYAT YANG KURANG IDEALISME AKAN MEMILIH ENGKAU DISEBABKAN TERPENGARUH DENGAN RETORIKA SENI BERCAKAP ENGKAU ITU. JIKALAU ENGKAU MENJADI PEMIMPIN KAMI, KAMI TIDAK AKAN DAPAT MEMBEZAKAN DI MANA YANG HAK DAN YANG BATHIL. KAMI TIDAK DAPAT BEZAKAN MANA PINTU DEPAN DAN PINTU BELAKANG SEBAB ENGKAU MENGAJAR KAMI TENTANG KONSEP PENYAMARATAAN. KAMI RISAU JIKALAU NEGARA INI DIPERINTAH OLEHMU.

ANWAR,

NEGARA INI ADALAH NEGARA ISLAM YANG POTENSINYA UNTUK BERKEMBANG SANGAT BESAR. KAMI TAKUT KEWUJUDAN DIRIMU ITU MENJADI PUNCA KEHANCURAN TAMADUN YANG TELAH LAMA TERBINA. KAMI TAHU, WATAK-WATAK YANG ENGKAU PAPARKAN SAMA SEPERTI HAMID KARZAI, JALAL TALABANI, GUS DUR, ANWAR SADAT DAN LAIN-LAIN TOKOH MUSLIM MODERATE. KAWAN-KAWAN ENGKAU ITU TELAH MENGGADAIKAN MARUAH NEGARA MEREKA KEPADA KUASA SUPER AMERIKA. ENGKAU SENDIRI TAHU KERANA ENGKAU MEMILIKI VISA G-4 YANG MEMBOLEHKAN ENGKAU MASUK KE DALAM PENTAGON DENGAN MUDAH. ITU YANG KAMI RISAU, KAMI TIDAK RISAU TENTANG MASALAH DAN KES LIWAT YANG ENGKAU HADAPI.KAMI RISAU NEGARA KAMI.


ANWAR,

MENGHITUNG DETIK DEMI DETIK, MELIHAT FENOMENA DAN SKETSA MASYARAKAT KINI, MAKIN HARI MAKIN MENJADI-JADI PERBUATANMU ITU. ENGKAU PANDAI BERSANDIWARA, ENGKAU PANDAI BERMAIN DRAMA. TAPI SEMUA ITU ENGKAU PUNYA PASAL. KAMI TIDAK KISAHPUN DENGAN GERAK GERI LANGKAHMU. TETAPI GERAK GERI LANGKAHMU ITU BERKAITAN DENGAN MASYARAKAT. ENGKAU MEMBAWA RAKYAT TERPALIT KE DALAM PERMAINAN POLITIKMU ITU. AKU SEDIH, SELAMA 5O TAHUN MERDEKA, BARU ADA SEORANG MELAYU BARING DI TENGAH JALAN MENAHAN KERETA SULTAN. ITU SEMUA SEBAB KONSEP "KETUANAN RAKYAT" YANG ENGKAU LAUNG-LAUNGKAN LAH TU. RAKYAT SUDAH MENJADI KURANG AJAR KERANA KONSEPMU ITU. SEDANGKAN RAJA ITU ADALAH PAYUNG NEGARA, AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU. ORANG CINA DAN INDIA SENDIRI TIDAK MELAKUKAN HAL TERSEBUT, MALANG SUNGGUH KERANKERANA IA DILAKUKAN OLEH ORANG MELAYU SENDIRI YANG MENJADIKAN ENGKAU SEBAGAI IDOLA. IDOLA PELIWAT!!!!


ANWAR,

PESANAN KAMI, TIDAK PERLULAH ENGKAU BERCITA-CITA MENJADI PERDANA MENTERI. KERANA IA BUKAN HANYA MEMBUANG MASAMU, TETAPI MEMBUANG MASA BANYAK PIHAK TERMASUK KAMI. ENGKAU PADA PANDANGAN KAMI TIDAK ADA APA-APANYA. NILAI YANG ADA PADAMU TIDAK BERGUNA LANGSUNG UNTUK NEGARA KAMI. NILAI YANG KONONNYA POWER SEPERTI BERCAKAP-CAKAP DI FORUM2 ANTARABANGSA ITU SEBENARNYA KAMI TIDAK PERLUKAN. APALAH GUNANYA POWER BERCAKAP JIKALAU PLATFORM TEMPAT ENGKAU BERDIRI DITAJA DAN DISUPPORT OLEH ORANG-ORANG YANG AGENDANYA TERHADAP ISLAM MASIH DIRAGUKAN.


ANWAR,

KAMI SESUNGGUHNYA TAHU, BARAT MENGANGKATMU BUKAN KERANA ENGKAU TERRER DAN MAHIR DALAM PENTADBIRAN MAHUPUN MEMPUNYAI IDEA YANG RELEVAN, TETAPI BARAT MENGANGKATMU KERANA BAKAT RETORIKAMU ITU DIPERLUKAN DALAM MENJAJAH MINDA UMAT ISLAM.KAMI TAHU, ENGKAU HANYA BERKELULUSAN SASTERA. ENGKAU TIDAK ADA KELULUSAN YANG SPESIFEK DALAM MANAGEMENT, PENTADBIRAN DAN FALSAFAH. ENGKAU TIDAK ADA APA-APANYA, ANWAR.ENGKAU MEMANG TIDAK ADA APA-APA.


ANWAR,

HENTIKANLAH MAINAN POLITIKMU. NEGARA TIDAK TERBINA DENGAN HANYA KATA-KATA. NEGARA TIDAK TERBINA HANYA DENGAN CERAMAH YANG KOSONG NILAINYA. SESUNGGUHNYA NEGARA TERBINA DENGAN PERPADUAN DAN SEMANGAT KEKITAAN. JANGANLAH ENGKAU MEMECAH BELAHKAN KAMI. JANGANLAH ENGKAU MEMPORAK PORANDAKAN KAMI HANYA KERANA INGIN MEMIKIRKAN TENTANG AGENDA ENGKAU INGIN MENJADI PERDANA MENTERI. PERDANA MENTERI YANG KAMI MILIKI DARI TUNKU ABDUL RAHMAN PUTRA AL-HAJ SEHINGGALAH TUNKU ABDULLAH AHMAD BADAWI SEMUANYA MEMBAWA KEMAJUAN YANG PERMANENT. ENGKAU TIDAK ADA APA-APA. YANG ENGKAU ADA HANYALAH AIR LIUR YANG SUNGGUH BUSUK UNTUK NEGARA INI!!!!!!!!!
SUDAH!!!!

YANG BENAR :
EMANG-PSYCHOTIC KILLER
PENCINTA KEBENARAN
(SURAT CINTA INI AKAN BERSAMBUNG)

44 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jejaka Idaman said...

bestlah surat ni..
aku nak sambung.....

Anwar,
Aku tengok muka ko ni,macam muka monyet di hutan.
bagus lagi ko jadi monyet.
kadang-kadang monyet lebih baik dari ko sebab monyet pandai dan sayangkan tempat habitatnya.mereka bersatu jikalau ada penceroboh...
tapi ko, lebih hina dari monyet.

untuk hari ini, aku panggil ko MONYET..

surat nipun akan bersambung...

Anonymous said...

Kalau Paklah dikatakan gagal dan tidak mampu memimpin dia telah pun letak jawatan walau sebelum berakhir tempoh perkhidmatannya.

Anwar Gagal dah bape kali dengan janji2 manis yg tak pernah ditepati? Anwar bila pulak nak letak jawatan?

Nak tgk sape gila kuasa.. org tuh takkan letak jawatan sampai bila2..

kucing said...

akupun nak sambung surat ni...

To ; Brader Anwar Bin Ibrahim

Brader Anwar, dari sudut namamu, jelas menyatakan yang engkau adalah BABI MASYARAKAT...

B.A.B.I = Brader Anwar Bin Ibrahim

sepertimana namamu sama dengan BABI...
maka VIRUS H1N1 yang melanda dunia juga sama juga tsunami Anwar di Malaysia..

Wabakmu menjangkit ke selangor, kedah, kelantan, pulau pinang dan akan berakhir di perak.

AnWar = 1 perang..

dari sudut namamu pun, ko memang Brader Anwar..

surat nipun akan bersambung...hehehheh

SmartDeath said...

aku nak join...


anwar....

cintaku terhadapmu bagaikan punggung merindui anwar...

kenapalah engkau terlalu diminati oleh penyokongmu sedangkan engkau telah mengencingi mereka dgn 16 sept yg lalu..

:)..

nak aku sambung ker?

SamsengJalanan said...

best..

aku join hah...

to ; AnuAr..

Anuar, dari segi namamupun menggunakan nama ANUar...aku heran kenapa ANU mu selalu hantam belakang..

surat nipun kan brsambung..

huahuahuahuahua..

best lah ada ANUar di Malaysia ni..Jadi bahan jenaka

Anonymous said...

hahahahaha.... kelakar ar korang ni..
korang menceriakan hari-hari pagiku

Jeffry said...

SALAM ZIARAH BRO

PERGHH PAWER2!!!..MESTI MELELEH AIR ATAS BWH ANWAR BILA DIA BACE BRO KEHKEHKEH...KIPIDAP BRO!!

MINTAK IZIN NK TAG BLOG BRO

Anonymous said...

Anuar Ibrahim = ANU WAR BERAHI mmmm

sudahlah ANU (tuttttttt-censored....
WAR (perang) keamanan lagi.....
BERAHI (seks) lagi ada.....
MMMMMHHH (bestlah tu)....

nama ngko berkait-kaitlah Brader Anwar Bin Ibrahim

ngko memang perosak, Anwar!!!!!!

I LUV MALAYSIA...
VISIT MALAYSIA.

Anonymous said...

Jejaka idaman...kelaslah awak tu..macam samad said.....

Anonymous said...

aku pon nk join la..

Anwar..ape ko nk buat klu ko memerintah?

ko nk mengaut apa saja yg ada kan?

ko dan org ko nk mengaut seglanya kan?

mereka ini semua jengkaut..

bukan manusia..

lalalalalala..

putera said...

AKU PUN SAMBUNG...
ANU = (NGANCENG)KAH KAH..KAH
WAR = MEMBELASAH PUNGKOK...
KAKI KENCING.. 16 SEPT..
LPAS NI APA LG

KAH...KAH...KAH..
SAMBUNG.. SAMBUNG BROO

putera said...

WA PUN SAMBUNG....
ANU = (NGANCENG) KAKI KENCING 16 SEPT
WAR = JNJI LG NK PERANG ..OKTOBER PLAK...KAH..KAH..KAH

Anonymous said...

caya lah bro...sungguh melankolik..jom kita serang blogger aljuburi ni dengan kata2 melankolik ni...

Anonymous said...

hehehe

Bro Emang-PsychoticKiller..
power arrr seni melankolik ko..
Teruskan bro...

aku terhibur..

kucing said...

;)
bro..

aku dah ckp nak smbung.
skrng ni aku sambung......

ANU_WA,

semalam aku termimpi ko bersamaku.
kita berjalan-jalan di tepi pantai yang indah
ditemani dengan bulan purnama.

tapi yang aku heran, ko selalu bejalan di BELAKANG ku..
boleh ka ko bagi jawapan yang sofistikated untuk hal tersebut???....

aku rimaslah ko bejalan di BELAKANG ku...

ANU WA......

EMANG said...

JEFRY..
ko tag jer lah..janji Anwar ni terhapus dalam persada politik Malaysia..

KUCING...
ko sambung jer lah apa-apa yg patut..
janji ko bahagia.

ANON..
no hal..
janji Malaysia teruskan agenda-agenda yang membangun..

;)

sayang said...

I pun nak sambung gak


Abg Nuar...
I ni lelaki Jambu.
I sebenarnya rindukan abg Nuar
I cemburu lah dgn abg Saiful tu,
Apsal Abg Nuar Hantam bontot dia?
I yang rindukan u tiap-tiap malam, tp i pula yg disingkirkan.Abg Nuar tak rindu I ker?

Abg Nuar...Please lahhhhhhh

GOMO said...

SALAM...
NAK COPY..BUAT RUJUKAN...

SALAM....

NIZAR BINTANG TIGA
http://gomo-no1.blogspot.com/2009/05/nizar-bintang-tiga-dan-konconya.html

Anonymous said...

ko copy jer lah, janji ko kekalkan nama penulisnya..

bro emang-psychoKiller tu ok jer kalau hal-hal negara...

tak gitu emang?hehehe

EMANG said...

ek eleh gomo....
ko ambil je la..

padahal dia org AIDC juga pun..

kalau member AIDC dan BPN, aku no hal...

hehehe

Pondan Alaf baru said...

abg nuar ku sayang,

apsal abg suka pergi Amerika ni?
nak jumpa gay ek?

suka betul pg Turki lah abg ni...


i cemburu tau!!!!!!

Anonymous said...

virus H1N1 (BABI) melanda dunia....
ramai suda mati


virus Brader Anwar melanda Malaysia
ramai yang kena kencing

PasMuda said...

Pergh!!! Dari artikel sampai ke komen, semuanya puisi. Penulis & pembaca pun sama2 berbakat seni la. Hehehe...

Anonymous said...

mak pon nak sambung nyahhh..

bang nuar..manis kata di bibir saja
tapi hati lain bicara
andai itu adat berbicara
memang bangangla ko ni nuar

dah la ko kencing mak ni..
terkapai kapai mak larikan diri
di kejar polis 10km mak lari
kata nak bela golongan kami...ptuiii..


ade nyah nak sambung ke.....sambung la nyahhhh..

salam dari Nyahdotcom..

pondan said...

wukakakakaka..

wei korang...lawak giler arrr korang ni...

Pondan Alaf Baru said...

oh Nyahdotcom

aku nak join lah club Nyahdotcom tu..
register ke?

semua ni pasal cintakan abg Nuar lah ni.

Anonymous said...

:)

SamsengJalanan said...

virus H1N1 (BABI) melanda dunia....
ramai suda mati


virus Brader Anwar Bin Ibrahim (BABI) melanda Malaysia
ramai yang kena kencing

SmartDeath said...

Akupun nak sambung gak..

Anwar,
dulu ko kata saiful tu hanya pembantu peribadimu, ko kata lagi, hanya kenal begitu-gitu je..

tapi, apsal ada video ko dan bapa die cerita2 panjang2..hohohoooo, ada apa2 ke ni?

ko ni penipu lah BANGANG!!!!!!!

Anonymous said...

sye pun nak sambung.

ni karangan dari karangan YAHAYA ISMAIL..

"Anwar patut melalui proses reformasi diri. Jangan salah gunakan ayat-ayat Al-Quran dan hadith-hadith Nabi untuk menutup kemungkaran diri. Seluruh dunia tahu dia seorang homoseksual melalui CNN dan CNBC dan lain-lain media cetak Barat yang menyanjung tinggi kepimpinannya. Pada Barat homoseksual okay, tak salah, tak dianggap tidak bermoral. Tapi Anwar orang Islam, mengangkat diri sebagai pejuang Islam, kononnya memperjuangkan akhlak mulia dan mahu melahirkan manusia syumul. Kepada Islam homoseksual dilarang keras, dilaknati Allah. Majoriti rakyat Malaysia tidak mahu dipimpin oleh seorang homoseksual."

apa barang jadi homo!!!!!!
Tuhan ciptakan kita sebaik2 kejadian. Jangan kufur nikmat Tuhan dengan pengubahsuaian nafsu!!!

Ronaldinho said...

I pun nak sambung jugak..
boleh emang????


Oh, cintaku Anwar!!!

Cintaku kepada Siti Nurhaliza "Bagaikan Pungguk Merindui Bulan"

Tetapi,
Cintaku kepada Abang Nuar "Bagaikan PUNGGUNG merindui Brader Anwar Bin Ibrahim.

ke sinilah abg....oh abg... oh abggggggg..

Anonymous said...

bang nuar...mak nak pantun boleh nyahhh..

dua tiga kucing berlari
polis tak kejar ngapa nyah lari..hakhakhak..

air pasang malam surut pukul lima
bang nuar tak main bontot.bole tido lena??hakhak..

AUWwww..cukup la takat ni..yang lain nyah sambung ya...babaiiii...Nyahdotcom

Apa Barang said...

hai abg gay,

apa barang HANTAM BELAKANG,

tidak rock lah macam ni!!!

Malaysia mesti ROCK (BATU),
keras dari ancaman luar, anasir luar!!

abg GAY, I miss U

Anonymous said...

hahahaa..


puitis sungguh melankolik korang..

penulis dan pembaca di blog ni harus menerima anugerah NOBLE dalam kesusasteraan alaf baru....

caya lah korang!!!

Anonymous said...

hello nyahh..mak nak nyanyi lagi ni...
orang kat belakang tolong ambil ticket ya nyahhh...
AUWWW
dengar ya lagu mak...

marilah..bang nuarku, marilah ayuh mari sayang..

hooooooooooooo

ok lah nyah...nyanyi lagu tu ikut irama lagu dangdut ya..
nnti nyah tolong smbung ya..

....salam dari Nyahdotcom

OrangHensem said...

Anuar Yg Kemaruk Nak Jadi PM,

Engkau ingat nak bina negara dengan AIR LIUR ke??

Ko perosak bangsa!!!!!!!

Anonymous said...

anwar al juburi kuat pembelit... kalo x bersalah apa nak takut, sumpah lah....
nampak sangat bersalah, mmg btol kaki liwat jubur...

OrangHensem said...

Anuar sayangku,

Dulu ko kata ko diracuni dgn ARSENIK..

ko tau tak, ARSENIK tu boleh meMATIkan orang hanya sebulan..

so, kenapa ko masih HIDUP??????

woi penipu bangsat!!!!! pembelit!!!

Anonymous said...

AKU SAMBUNG....


AnalWar Berahi,

OH CINTAKU...

KENAPA DULU ENGKAU BERSEMBUNYI DI KEDUTAAN TURKI?
ENGKAU KATA ADA ORANG NAK BUNUH?? MANA???
ENGKAUKELILING MALAYSIA DENGAN CERAMAH RETORIKMU!! TAKDE PUN YANG NAK BUNUH ENGKAU!!

ENGKAU NI PENIPU!!!!
HABIS KELUARGAKU PERCAYA KENA KENCING FREE2 OLEH ENGKAU!!!

SIAL ANWAR IBRAHIM!!!!

Anonymous said...

aku nk join gak...bang nuar...rindulah kt abg war..
ble abr war nak j*** b*n**t.bg anwar suke kan??

anwar2..ko pegi mampus la...idop kat mlysia ni wat kecoh je..
baek jd org cine se[et 2..murtad lah ko anwar..
dasar bertopeng monyet yg bekudis+kurap!!!

Pondan Alaf baru said...

NyahDotCom,

mana suda ko?
hidupku sepi tanpa mu

Ketawa said...

wukakakakka

anwar,

ko kata ko disuntik HIV,
wukakakaka

anwar,

ko kata "i have the number"
wukakakakaa

anwar,

ko kata setiap saat bertambahnya ahli parlimen melompat
wukkakakaka

anwar,

ko kata pemimpin terbaik adalah erdogan

wukakakaka
sepanjang masa aku ketawa tgk gelagat kelakar ko nuar...
wukakakakakaka

OrangHensem said...

Anwar enggan bersumpah walaupun didesak Pemuda PAS

“Saya tak mahu sumpah sebab ulama Arab, Yusof Qardhawi, iaitu kawan baik saya ada telefon saya. Dia kata, Anwar, ana sokong kamu. Kamu jangan susah hati, ana dah buat solat hajat. Kamu jangan sumpah, jangan bagi DNA, kamu ikut mahkamah syariah sahaja.

“Kalau ulama (mengatakan demikian), mahkamah syariah itu adalah jalan saya. Saya dah rujuk mahkamah syariah sebulan sudah kerana saya nak ikut Islam,” katanya pada setiap ceramahnya di Kampung Pertama, Permatang Janggus, malam semalam….
_____________________________________________

saya nak kata :


Alahai Anwar.. Cakap memang senang lerr, saya pun boleh cakap macam tu. Siapa yang tahu? Takkanlah orang 24 jam nak selalu ada dengan Anwar.

Apa kata saya cakap macam ini..

“Saya tak mahu undi Anwar sebab George Bush ada telefon saya, itu kawan baik saya… Bush cakap; Cekka, I support you.. don’t worry, I already talked about this with Paul Wolfowitz. Don’t ever do it ! I’ll give you more money then.. I’ll help you kick Anwar’s ass”

“Jika Bush berkata begitu.. saya ikut Bush. Saya dah rujuk Paul Wolfowitz dan Gus Dur sejak saya keluar penjara lagi kerana saya nak gadai Malaysia pada Bush lepas ni.”

Post a Comment

 
© 2009 | EMANG DA GALILEO |