PENDAPAT AHLI AKADEMIK TENTANG ANWAR

1.Pensyarah Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof. Dr. Ahmad Atory Hussain mengibaratkan Anwar sebagai ‘pemangsa’ yang akan terus menangkap mangsanya walau dengan apa cara sekalipun.Beliau berkata, walaupun cara yang dilakukan melampaui moral, Anwar tidak akan berhenti begitu sahaja malah Ketua Pembangkang itu menunjukkan beliau tidak mempunyai perasaan malu setelah rancangannya gagal.

“Betul atau tidak betul caranya, berjaya atau gagal, itu soal lain. Yang penting matlamat menghalalkan cara,” katanya.“Dia akan terus ketagih untuk berkuasa. Secara logiknya, dia kena tunggu sampai pilihan raya umum akan datang kalau
nak berkuasa... bukan dengan cara macam ini,’’ katanya.

2.Dr. Ahmad Nidzammuddin memberitahu,sikap Anwar selepas rancangan 16 September gagal menjadi kenyataan “membuatkan isu pembentukan kerajaan pakatan pembangkang menjadi bahan ketawa.”

3. Pensyarah Kanan Jabatan Politik Universiti Sains Malaysia, Dr. Sivamurugan Pandian berkata, "sejak dulu lagi Anwar merupakan seorang yang terburu-buru untuk mencapai matlamatnya. Beliau suka memperlecehkan lawan yang tidak pernah dianggap sehebat dirinya." “Dia akan lakukan apa saja, dalam apa cara sekalipun, untuk mencapai kepentingan dan matlamat peribadi."

3.Menurut Dr. Mohd. Mustapha Dekan Fakulti Kajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia (UUM) berkata "hanya orang bodoh akan melayan kerenah kegilaan politik dan kerakusan kuasa pemimpin seperti Anwar".


4.Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Ahmad Tajudin Abdul Rahman : “Dia penipu besar. Tawaran apa yang diberikan kepada 31 Ahli Parlimen BN sampai mereka nak membelot kepada pakatan pembangkang? Mana mungkin semuanya boleh menjadi menteri bila sertai Anwar nanti,”


edited from UTUSAN MELAYU

2 comments:

Anonymous said...

Anwar masuk politik atas KEPENTINGAN PRIBADI : UNTUK MEMBALAS DENDAM....bukan untuk maslahat umat manusia di Malaysia..

Allah masih sayangkan Malaysia..Itulah sebabnya sampai sekarang Anwar tidak jadi PM....

kucing said...

Brader Anwar Bin Ibrahim = BABI

Ini Baru Betul-betul babi Negara

Post a Comment

 
© 2009 | EMANG DA GALILEO |